Technologie » AGD - RTV

Unica - żyjmy luksusowo

Od współczesnego świata oczekujemy, że będzie coraz bardziej komfortowy. Naturalne dążenie człowieka, by żyć piękniej i wygodniej widać na przykładzie kupowanych przez nas przedmiotów.

Styl życia, postęp technologiczny i zapewne wiele innych czynników sprawia, iż pragniemy otaczać się drobiazgami, które kreują swoisty charakter pomieszczenia, niejednokrotnie podnosząc jego rangę. Wskazują przy tym na nasz wyrafinowany gust, wyczucie estetyczne, zamiłowanie piękna i luksusu.

Nasze mieszkania poddawane są kompleksowym zabiegom dekoratorskim: od podłóg o zadziwiająco misternie ułożonych wzorach geometrycznych, po ściany i okna z finezyjnie upiętymi zasłonami. A skoro już mowa o ścianach, odpowiedzią na takie oczekiwania klientów są kolekcje łączników i gniazdek elektrycznych. Myliłby się, więc ten, kto jeszcze sądzi, że ich rolę w aranżacji wnętrz można pominąć lub zlekceważyć.

Dlatego producenci osprzętu elektrycznego korzystają niejednokrotnie z usług uznanych na świecie projektantów. Przecież ich łączniki i gniazda, tak jak każdy inny szczegół w mieszkaniu, muszą być unikalne, jedyne w swoim rodzaju. Taka właśnie jest Unica, wyjątkowa kolekcja firmy Schneider Electric. Wyszukane wzornictwo ma zaspokoić naszą potrzebę otaczania się tym, co ponadczasowo piękne, klasyczne – twierdzi projektant Mario Ruiza z pracowni Costa Design.

- Nacisk położony jest nie tylko na uniwersalność, reprezentacyjność i estetykę. Równie ważna jest wysoka jakość materiałów i niezawodność działania. Stąd tak duża popularność tych łączników, ich ergonomicznych kształtów oraz klasycznej formy. Dodatkowo ich niezaprzeczalną zaletą jest możliwość tworzenia ciekawych kombinacji kolorystycznych, jakie daje dobieranie barwnych ramek i mechanizmów. W ten sposób sami kreujemy nasz prywatny świat, dowolnie obierając styl wnętrza - mówi Agata Dobrołęcka, specjalista ds. Reklamy ze Schneider  Electric i zaraz dodaje: - Oryginalna nowoczesność, wysublimowana elegancja, bezpretensjonalna kolorystyka połączone z ekskluzywnością komfortu, są jawnym dowodem na to, że Unica została stworzona z myślą o najbardziej wyrafinowanych gustach.

- Jeśli dodatkowo chcemy podkreślić nowoczesny czy reprezentacyjny charakter pomieszczenia, do gustu przypadną  nam rozwiązania w kolorze aluminium z ramkami z metalu lub drewna. Łączniki niemal kuszą, by dotknąć je i poczuć gładkość kształtu, chłód metalu czy ciepło drewna - zachęca Agata Dobrołęcka.

Amatorów rozwiązań inteligentnych czy technologicznie zaawansowanych gadżetów z pewnością zainteresuje Unica Wireless. Za każdym razem wybór będzie trafny, bo kolekcja Schneider Electric poprzez modułowość i kompatybilność stanowi luksusowy produkt dostępny dla każdego na wyciągnięcie ręki.

Schneider Electric