Dom » Budownictwo

Unidevelopment zaprasza do przymierzania mieszkań

Już 17 września Unidevelopment S.A. oraz CPD S.A. organizują dzień otwarty na Osiedlu URSA Smart City.

Podczas wydarzenia pod hasłem „Przymierz mieszkanie na jesień. Odbierz swoje „M” jeszcze w tym roku” goście będą mogli poznać inwestycję bliżej. , a dzięki dodatkowym, kreatywnym atrakcjom sprawdzić, czy dobrze poczują się tu w przyszłości.

Gdy wielu z nas poszukuje już ubrań na nadchodzącą jesień, Unidevelopment S.A. zachęca potencjalnych klientów, by przymierzyli nowe mieszkanie w inwestycji, którą realizuje wraz ze spółką CPD S.A. w warszawskim Ursusie. W sobotę 17 września na terenie osiedla przy ul. Hennela, oddalonego 200 metrów od centrum handlowego Factory, odbędzie się dzień otwarty. Organizatorzy  przewidzieli wiele atrakcji, które mają przybliżyć osiedle i tak jak w sklepowej przymierzalni, pozwolą spróbować przyszłym mieszkańcom, czy dobrze poczują się tu w przyszłości.

Podczas dnia otwartego klienci będą mogli przyjrzeć się z bliska inwestycji, której realizacja jest już na zaawansowanym etapie. Ponadto każdy, kto pojawi się 17 września na osiedlu, będzie miał okazję wziąć udział w konkursie fotograficznym „moje miejsce URSA”, w którym zwycięzca otrzyma w nagrodę markowy aparat Canon 1200 D. Zadaniem uczestników będzie wykonanie zdjęcia na terenie inwestycji i zamieszczanie go na profilu Unidevelopement na Facebook’u. Unidevelopment przewidział też kreatywną zabawę, która pozwoli klientom uwiecznić siebie na terenie URSY, bez robienia własnych zdjęć – dzięki stanowisku „green box”. Firma planuje również szereg innych atrakcji dla dorosłych i dzieci. O rozrywki dla najmłodszych zadbają aktorzy teatru Katarynka. Na dzieci czekają animacje, konkursy z nagrodami oraz słodkie przysmaki.

„Zachęcając do przymierzenia mieszkań na jesień, chcemy przekonać klientów, że osiedle URSA Smart City ma swój urok o każdej porze roku. To zarówno zasługa projektu, jak i przyjaznej, zadbanej okolicy, która dzięki realizowanym inwestycjom, staje się coraz bardziej atrakcyjna. Dla wielu klientów ważny jest również fakt, że pierwszy etap naszego osiedla będzie ukończony już w tym roku. Dzień otwarty pozwoli im przekonać się w szczególny sposób, jak dopasowane do ich potrzeb jest Osiedle URSA.” – mówi Ewa Przeździecka, Dyrektor ds. Sprzedaży i Marketingu w Unidevelopment S.A.

Osiedle URSA Smart City to nowoczesny projekt realizowany w ramach procesu rewitalizacji części dzielnicy Ursus, objętej Miejscowym Planem Zagospodarowania Przestrzennego, przyjętym w 2014 roku. Zgodnie z jego założeniami, w otoczeniu inwestycji realizowanej przez Unidevelopment S.A wraz CPD S.A. rozwijana będzie tętniąca życiem i zrównoważona zabudowa miejska z zapleczem usługowym i placówkami publicznymi oraz powierzchniami biurowymi. Osiedle URSA Smart City, położone w sąsiedztwie Urzędu Dzielnicy i centrum handlowego Factory, jest projektem w pełni wpisującym się w te założenia. Ideą, która mu przyświeca, jest stworzenie przyjaznej przestrzeni miejskiej, łączącej komfort z funkcjonalnością. Nowoczesna zabudowa, zastosowanie szeregu innowacyjnych rozwiązań, bliskość terenów zielonych, ośrodków edukacyjnych i kulturalnych oraz obiektów rekreacyjnych - dzięki m.in. takim warunkom powstanie osiedle spełniające wymagania osób poszukujących przyjaznego miejsca do zamieszkania w stolicy.

Teren inwestycji oddalony jest zaledwie 9 kilometrów od centrum Warszawy. Obecna infrastruktura drogowa zapewnia wygodny dostęp do innych części miasta oraz swobodny wyjazd ze stolicy (dojazd do obwodnicy zajmuje 5 minut). W pobliżu URSA Smart City znajdują się dwa przystanki SKM oraz wiele linii autobusowych, zapewniających połączenie z innymi częściami miasta. W godzinach szczytu pociągi kursują co 5-15 minut, a sam dojazd do Śródmieścia zajmuje niecały kwadrans.  Generalnym wykonawcą inwestycji URSA Smart City jest UNIBEP S.A. Projekt osiedla przygotowała pracownia Hermanowicz Rewski Architekci. Inwestycja realizowana jest w dwóch etapach. Oferta Unidevelopmemt S.A. dla klientów zainteresowanych kupnem mieszkania na tym osiedlu obejmuje mieszkania od jedno- do czteropokojowych oraz wykończenie lokali „pod klucz” i doradztwo kredytowe. Więcej informacji na temat osiedla oraz dnia otwartego można znaleźć na stronie www.ursa-smartcity.pl.

Unidevelopment S.A.