Dom » Architektura

UV-C Sterilon Max – dezynfekcja powietrza w dużych pomieszczeniach

Nowa lampa UV-C Sterilon Max od Lena Lighting zapewnia eliminację wirusów, grzybów i bakterii na dużych powierzchniach. Oprawa wykorzystuje światło ultrafioletowe, a dzięki swojej przepływowej konstrukcji może bezpiecznie pracować w obecności ludzi.

UV-C Sterilon Max to superwydajna, energooszczędna lampa, która zapewnia 9000 h trwałości źródeł światła UV-C. Dla wygody użytkowania została wyposażona w diodowy licznik czasu pracy, który pozwala kontrolować zużycie świetlówek. Urządzenie dzięki swojej mobilności może być wykorzystane w dowolnym miejscu, tam gdzie aktualnie najbardziej jest potrzebne. Duża wydajność i zasięg lampy predysponują ją do używania w dużych pomieszczeniach, w których przebywają ludzie. To idealna propozycja dla szkół, placówek służby zdrowia, obiektów użyteczności publicznej, czy miejsc rozrywki. Lampa pracuje bardzo cicho, co zapewnia maksymalny komfort oraz wszechstronność użytkowania.

Oprawa UV-C Sterilon Max gwarantuje nie tylko dezynfekcję powietrza, ale także poczucie komfortu i bezpieczeństwa, co jest bardzo cenne w dużych pomieszczeniach, w których mamy do czynienia ze sporym przepływem ludzi. Warto wykorzystać ją w miejscach rozrywki, szczególnie teraz, gdy zbliżają się ferie, co może powodować wzmożony ruch. Dodatkowa ochrona przed wirusami i bakteriami to ważna sprawa w okresie pandemii. Dla wielu osób wyposażenie miejsca w lampę do dezynfekcji powietrza jest dużym atutem. Klienci i użytkownicy chętniej korzystają z takich obiektów, czują się w nich bezpieczniej. Standardowo lampa występuje w dwóch kolorystykach: białej z grafitowymi elementami oraz czarnej. Istnieje jednak możliwość wykonania indywidualnego projektu. Przykładem lampy ze specjalnie przygotowaną grafiką jest UV-C Sterilon Max, który stanął w Sali Zabaw i Parku Trampolin Funmilia w Środzie Wielkopolskiej – mówi Piotr Janiga Dyrektor Działu Medycznego Lena Lighting S.A.

Przepływowe lampy wykorzystując światło ultrafioletowe (UV-C), są jednym z najskuteczniejszych urządzeń zdolnym usunąć z otoczenia wirusy, bakterie, grzyby lub zniszczyć DNA czy RNA wszelkich mikroorganizmów, które zostaną poddane naświetleniu.

Lena Lighting