Motoryzacja » Samochody

Volvo Ocean Race stawia na proekologiczny aspekt regat

Björn Annwall, wiceprezydent Volvo Cars ds. strategii, marki i sprzedaży detalicznej, podkreślił jeszcze silniejszy nacisk na proekologiczne aspekty wyścigu.

- Volvo Car Group od dawna jest zaangażowane w projekty proekologiczne i z radością widzimy wzmocnienie pozycji wyścigu jako imprezy sportowej dbającej o środowisko oceaniczne i inspirujące takie działania. Cały świat jest naszą trasą wyścigową i bardzo nas cieszy, że możemy się wykazać działaniami dla lepszej przyszłości - powiedział Annwall.

Volvo tradycyjnie nie tylko zwraca uwagę na bezpieczeństwo, ale też na ekologię. Sam wyścig Volvo Ocean Race ma pokazać przekonanie szwedzkiej marki o wadze dbania o środowisko.

Dziś w każdym nowym modelu Volvo wprowadza wersję hybrydową, a w przyszłości będzie też oferować samochody całkowicie zeroemisyjne, czyli pojazdy elektryczne.

JK PR