Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Wakacje na Dzikim Zachodzie

28 lipca w Centrum Janki odbędą się zajęcia teatralne dla dzieci, których motywem przewodnim będzie Dziki Zachód. Spotkanie organizowane w ramach „Warsztatów twórczego rozwoju” poprowadzi Lidia Sycz – założycielka teatru „Wariacja” na Woli.
Już w najbliższą sobotę Centrum Janki zamieni się w Dziki Zachód. Dzieci wcielą się w postacie Indian lub kowboi i poczują jak na amerykańskiej prerii. Odgrywając wspólnie z aktorami fragmenty spektakli: „Duch Indiański" oraz „Kowboj Laky" wezmą czynny udział w przedstawieniu. Podczas zabawy mali artyści poznają nie tylko warsztat pracy aktora, ale także dowiedzą się z jakich elementów składa się spektakl. W czasie zajęć zaplanowano konkursy oraz indiańskie i kowbojskie tańce. Wakacyjną edycję „Warsztatów twórczego rozwoju" przeprowadzą aktorzy teatru „Wariacja" wraz z instruktorami Gminnego Ośrodka Kultury w Raszynie pod kierunkiem Lidii Sycz.

Zajęcia rozpoczynają się o pełnych godzinach zegarowych, pierwsze - o godz. 10.00, ostatnie - o godz.14.00. Spotkania przeznaczone są dla dzieci od 3. roku życia i odbywają się przy głównym wejściu do Centrum Janki. Wstęp jest bezpłatny. Można się na nie zapisać mailowo, pod adresem: kontakt@effectivepr.pl. Terminy kolejnych zajęć dostępne są na profilu „Warsztatów twórczego rozwoju" na Facebooku oraz na stronie internetowej Centrum Janki www.chjanki.pl

Projekt „Warsztaty twórczego rozwoju" to cykl zajęć edukacyjnych prowadzonych w Centrum Janki, podczas których dzieci dostają możliwość rozwijania swoich zdolności tanecznych, muzycznych i aktorskich. Wszystko to pod okiem instruktorów z zespołu „Mazowsze" oraz Gminnego Ośrodka Kultury w Raszynie. Celem zajęć jest wydobycie naturalnej, indywidualnej wrażliwość drzemiącej w każdym dziecku. W trakcie spotkań rodzice mogą zasięgać opinii wykwalifikowanych instruktorów na temat zdolności swoich dzieci oraz właściwych sposobów stymulacji ich rozwoju. Program obejmuje zajęcia dla dzieci od 3. roku życia. W warsztatach mogą brać udział również rodzice. Zajęcia są bezpłatne.

„Warsztaty twórczego rozwoju"
Centrum Janki, wejście główne
ul. Mszczonowska 3, 05-090 Janki k/Warszawy
Sobota 28 lipca 2012 r., od godz. 10.00 do 15.00

Patronat medialny nad „Warsztatami twórczego rozwoju" w 2012 roku objęli: Czasdzieci.pl, Galeriehandlowe.pl, Pogodzinach.pl, Tygodnik Passa, Radio Bajka.

Opiekę merytoryczną nad „Warsztatami twórczego rozwoju" w 2012 roku sprawują: Państwowy Zespół Ludowy Pieśni i Tańca „Mazowsze" im. Tadeusza Sygietyńskiego oraz Gminny Ośrodek Kultury w Raszynie.

Właścicielami Centrum Janki są:
• Spółka celowa CH Janki Sp. z o.o. należąca do GE Capital Real Estate Polish Retail Holdco Sarl. Asset Manager: GE Real Estate Poland Sp. z o.o.
• Leroy Merlin Inwestycje Sp. z o.o.
• Cinema City Sp. z o.o.
• Taima Investments Sp. z o.o.

Effective Public Relations