Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Walka z bezradnością

Kobiety należą do grona osób, które dbają o własne ciało. Pielęgnujemy naszą skórę i twarz. W tym celu chętnie korzystamy z usług kosmetyczek, a ostatnio także i gabinetów medycyny estetycznej. Kobiety pragną zachować jak najdłużej atrakcyjny wygląd. Nie chcą wyglądać na swój wiek.

Jednym z ciekawszych zabiegów na zachowanie młodego wyglądu jest fotoodmładzanie. Zabieg ten oferowany jest przez kliniki medycyny estetycznej. Dzięki niemu usuwane są drobne zmarszczki, przebarwienia posłoneczne, piegi, a także rozszerzone naczynka. Fotodmładzanie to także dobry sposób na pozbycie się rumienia, rozszerzonych porów a także innych uszkodzeń skóry. Zabieg ten polega na oddziaływaniu na skórę wiązką światła. Dzięki emisji fali o różnych długościach możliwa jest likwidacja różnych rodzajów efektów fotostarzenia za jednym zamachem. Zabieg fotoodmładzania musi być poprzedzony konsultacją lekarską. Sam zabieg jest niezwykle prosty i dość przyjemny dla pacjenta. Na początku na skórę klienta nakładany jest zimny żel, który posiada właściwości wychładzające oraz zmniejszające obrzęk twarzy. Następny krok to aplikacja. Polega ona na wstrzykiwaniu w skórę serii świetlnych strzałów. Aplikacja przebiega przy pomocy specjalnie do tego przystosowanej głowicy, która zaopatrzona jest w filtr.

Dzięki zastosowaniu metody tej mamy pewność, że nasza skóra zyska znacznie lepszy wygląd. Celem zabiegu jest pozbycie się dręczących nas problemów skórnych. Zabieg fotoodmładzania niweluje piegi czy rumień na twarzy. Jest to bardzo istotne działanie w walce z naszymi kompleksami. Fotoodmładzanie to zabieg, który działa wielokierunkowo i bardzo skutecznie. Klientki są bardzo zadowolone z efektów działania wiązki światła, która używana jest podczas zabiegu fotoodmładzania.

l.nowak1815