Firma » Biura

Warsaw Trade Tower wynajęło AXA dodatkowe 3757 mkw. powierzchni biurowej.

Warsaw Trade Tower wynajęło 3757 mkw. nowej powierzchni biurowej swojemu dotychczasowemu najemcy - firmie ubezpieczeniowej AXA. Po ekspansji spółka będzie wynajmować w WTT łącznie ok. 15 560 mkw. nowoczesnej przestrzeni biurowej.

Warsaw Trade Tower wynajęło 3757 mkw. nowej powierzchni biurowej swojemu dotychczasowemu najemcy - firmie ubezpieczeniowej AXA.  Po ekspansji spółka będzie wynajmować w WTT łącznie  ok.  15 560 mkw. nowoczesnej przestrzeni biurowej. Za komercjalizację obiektu odpowiadała międzynarodowa firma doradcza Colliers International, która reprezentowała właściciela WTT – fundusz Akron Investment Central Eastern Europe II oraz jego asset managera – firmę Heitman, zaś w imieniu najemcy występowała firma Cushman&Wakefield.

Z WTT bezpiecznie

Jeden z największych najemców Warsaw Trade Tower – firma ubezpieczeniowa AXA,  – podpisał umowę ekspansji powierzchni biurowej o 3760 mkw. AXA wynajmowała dotychczas 11 800 mkw., a od lipca br. zajmie łącznie 15 560 mkw. nowoczesnej przestrzeni biurowej WTT. W większym biurze będzie miejsce dla wszystkich pracowników AXA z Warszawy - dotychczas część z nich pracowała w obiekcie zajmowanym przez Liberty Ubezpieczenia, które AXA przejęła we wrześniu 2016 roku. W podpisaniu kontraktu właściciela Warsaw Trade Tower – fundusz Akron Investment Central Eastern Europe II oraz asset managera – spółkę Heitman reprezentowała firma doradcza Colliers International, zaś najemcę – Cushman&Wakefield.

Więcej niż biuro: wspólna jadalnia, sala aktywności i elektryczne samochody

Dogodna lokalizacja, atrakcyjne stawki najmu oraz elastyczność i możliwość modyfikacji powierzchni biurowej to główne czynniki, którymi kierują się firmy szukające miejsca na swoją siedzibę. Warsaw Trade Tower oferuje coś więcej – jest nie tylko historyczną ikoną warszawskich biurowców i pionierem zmiany postindustrialnej Woli w kierunku obszaru Central Business District (CBD). Jako pierwszy obiekt biurowy w Polsce wprowadził usługę bezpłatnego wynajmu aut elektrycznych dla swoich najemców, a w wyniku całkowitej modernizacji i rebrandingu oddał do ich dyspozycji wspólną jadalnię, salę aktywności oraz przestrzeń eventowo-konferencyjną na 35. piętrze wieżowca. Te wszystkie zmiany, których osią było employee well-being (dobre samopoczucie pracowników), w połączeniu z lokalizacją obiektu w najszybciej rozwijającej się biznesowej dzielnicy Warszawy sprawiają, że WTT jest doceniany przez najemców.

Firma ubezpieczeniowa AXA już od 10 lat wynajmuje przestrzeń biurową w Warsaw Trade Tower i jak komentuje Izabela Kapil, Vice President Portfolio Management – Europe: „Rozwój naszych najemców jest dla nas zawsze powodem do dumy zwłaszcza wtedy, kiedy możemy im w tym pomóc, również przez własny rozwój i wprowadzanie nowych udogodnień zwiększających komfort pracy w naszym obiekcie”.

Warsaw Trade Tower (WTT) powstał pod koniec lat 90. jako pionierski projekt architektoniczny. Jego całkowita wysokość wynosi 208 metrów, a linia dachu położona na poziomie 184 metrów czyni go pod tym względem najwyższym biurowcem w Warszawie. Obiekt na wiele lat zdominował panoramę Warszawy i wyznaczył trendy, a także stał się symbolem jakości i prestiżu. W latach 2015-16 przeszedł modernizację opartą o szeroko zakrojone rozpoznanie potrzeb najemców, a zrealizowaną przez grupę roboczą składającą się z architektów, doradców ds. komercjalizacji nieruchomości i specjalistów od brandingu. W wyniku tych przemian obiekt zyskał szereg udogodnień wyznaczających standardy współczesnych biurowców, m.in. dotyczących funkcji przestrzeni wspólnych oraz otoczenia. Dodatkowo, obiekt przeszedł pomyślnie proces certyfikacji środowiskowej metodą BREEAM In-Use i uzyskał ocenę na poziomie Very Good w kategorii Asset Performance. Najemcami obiektu są m.in. American Express Poland, AXA, BP Europa, Castrol, MSD, Grupa Azoty i Qatar Airways.

konkretpr