Dom » Ogrody
WĘDŹ, PIECZ, GRILLUJ - BROIL KING KEG 4000
Zobacz więcej zdjęć » |
Wytrzymała, podwójnie stalowa obudowa jest tylko jednym z powodów dlaczego Broil King Keg jest najlepszym wyborem tradycjonalistów, chcących uzyskać autentyczny aromat grilla. Zaawansowana technicznie konstrukcja zapewnia zatrzymywanie ciepła wewnątrz - konwekcyjny styl grillowania przy nieporównywalnych temperaturach i zadziwiających rezultatach.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Ciesz się możliwościami jakie daje klasyczny grill węglowy. Opatentowana seria grilli Broil King Keg jest innowacyjna wśród grilli węglowych i oferuje wiele udoskonalonych rozwiązań, które dają jej przewagę nad tradycyjnymi grillami węglowymi oraz tymi w stylu „kamado". W odróżnieniu do większości ceramicznych grilli, korpus Broil King Keg wykonany jest z podwójnych ścianek, z wytrzymałej wysokiej jakości stali, wypełnionych izolacją. To zaawansowane technologicznie urządzenie bardzo dobrze utrzymuje ciepło wewnątrz, a grillowanie konwekcyjne jest gwarancją najlepszych rezultatów. Broil King Keg zapewnia niezwykłą kontrolę temperatury i łatwość użytkowania. Wystarczy tylko dodać węgiel, doprowadzić grill do wymaganej temperatury i pozwolić urządzeniu Keg zrobić resztę. Kolejną ogromną zaletą Kega jest to, że możesz grillować potrawy wymagające powolnego przyrządzania w niskiej temperaturze jak i te, które potrzebują prawdziwego żaru, wystarczy odpowiednie regulowanie odpowietrzników. Wyższa temperatura idealna jest do smażenia steków i innych kawałków mięsa. Jaki jest rezultat? Przepyszny, prawdziwy aromat grilla. W zależności czy jesteś doświadczonym użytkownikiem grilla gazowego i chcesz wypróbować możliwości grilla węglowego, bądź jesteś już zdeklarowanym entuzjastą grillowania na węglu, Broil King Keg jest produktem, w którym zakochasz się od pierwszego wejrzenia.
JAK TO DZIAŁA?
Unikalny kształt gwarantuje perfekcyjny obieg
temperatury tak ważnej w grillowaniu pośrednim,
zwanym też konwekcyjnym. Warstwa zewnętrzna
oddzielona jest od warstwy wewnętrznej stalowej izolacją gwarantując maksymalne zatrzymanie ciepła w środku, tym samym zwiększając efektywność.
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:
3,097 cm kw. całkowita powierzchnia grillowania
1,806 cm kw. podstawowa powierzchnia grillowania
Żeliwny ruszt
Średni chromowany ruszt
Duży precyzyjny wskaźnik temperatury
Zdejmowane półki boczne
Górny wentylator wykonany z żeliwa
Mechanizm pokrywy na zatrzask
Dolny wentylator wykonany z wysokiej jakości stali
Wytrzymały statyw z dużymi kółkami do łatwiejszego przenoszenia
Grill pokryty powłoką epoksydową
Izolowana obudowa z podwójnie walcowanej stali
Wytrzymała podstawa z dużymi kołami
Dwa wbudowane otwieracze do butelek na froncie
Komentarze (1)
Bajerek