Społeczeństwo » Szkolnictwo i nauka

Wesoła nauka angielskiego. Bezpłatne lekcje w Bytomiu

Do you speak English? Pierwsi mali uczestnicy zajęć z języka angielskiego w Agorze Bytom mogą już odpowiedzieć „Yes, I do”. Popularny cykl „Angielski dla dzieci. Odkrycia i wynalazki” trwa jeszcze do końca lutego. Udział w nim jest bezpłatny.

Cykl darmowych zajęć z języka angielskiego prowadzą lektorzy szkoły Profi-Lingua w Agorze Bytom. Lekcje odbywają się w każdą sobotę, jeszcze do końca lutego, na Bajtel Placu (poziom +2). Przystępna i atrakcyjna forma sprawia, że cieszą się dużą popularnością. Uczestnicy uczą się w dwóch grupach wiekowych: 4–6 lat (godz. 14.00) i 7–10 lat (godz. 15.00). Są przyjmowani na zajęcia w miarę dostępności miejsc.

Tematem przewodnim wszystkich zajęć są odkrycia i wynalazki. W najbliższą sobotę (10 lutego) uczestnicy dowiedzą się, kto wymyślił słodycze, nie zabraknie też słodkich niespodzianek. Tydzień później (17 lutego) dzieci „zanurzą się” w podwodny świat pełen magicznych zwierząt i pirackich skarbów. Podczas ostatniego spotkania (24 lutego) wspólnie postawią pierwszy krok na Księżycu i sprawdzą, jak gorące jest Słońce. - Warsztaty prowadzone przez lektorów z Profi-Lingua to świetny sposób na naukę języka angielskiego w przyjemnej, radosnej atmosferze. Wiedzę rozwija się poprzez zabawę, dzięki czemu nauka przestaje kojarzyć się ze szkolnym obowiązkiem – mówi Hanna Petters, dyrektor Agory Bytom. – Warto przypomnieć, że dzieci mogą u nas spędzać czas również na wiele innych sposobów, między innymi trenując na ściance wspinaczkowej czy grając w laserowy paintball – dodaje.

Do końca miesiąca po Agorze Bytom kursuje bezpłatna kolejka dla dzieci. Z przejazdów można skorzystać codziennie w godz. od 10.00 do 18.00. Stacja początkowa i końcowa tradycyjnie znajduje się przy salonie A KUKU (poziom +1). Galeria handlowa ma również propozycje dla starszych uczniów. Rozrywkę w amerykańskim stylu lat 50. gwarantuje centrum rozrywki Pin-Up! W klubie można potańczyć lub pograć w bowling i bilard. Sportowych emocji z pewnością dostarczy wspinaczka na kolorowej, wysokiej na 8 metrów ściance w City Climb Bytom. W Laserhouse można z kolei rozegrać partię laserowego paintballa, a w Cinema City zobaczyć najnowsze kinowe hity dla dzieci i młodzieży, takie jak „Fernando”, „Pszczółka Maja: Miodowe Igrzyska”, „Jumanji: Przygoda w Dżungli”.

Agora Bytom to multigaleria w centrum Bytomia. Na prawie 57 tys. mkw. mieści się 120 sklepów oraz punktów usługowych, klub fitness, centrum rozrywki, kino i sala widowiskowa. Właścicielem obiektu jest norweska spółka Borgestad ASA, a zarządzaniem galerią zajmuje się spółka Idea Property & Asset Management.

„Angielski dla dzieci. Odkrycia i wynalazki” – harmonogram bezpłatnych zajęć:

·         10 lutego History of sweets

·         17 lutego Underwater world