Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Whisky Dewar’s dla Rabobanku

19 października, w nowopowstałym biurowcu Senator w Warszawie, odbyła się uroczysta inauguracja nowej siedziby grupy Rabobank. Partnerem wydarzenia była marka whisky Dewar’s.

Niecodzienna gala

Liczni goście ze świata finansów oraz bankowości, z Polski i zza granicy zgromadzili się na uroczystej inauguracji nowej siedziby grupy Rabobank, mieszczącej się w budynku biurowca Senator w Warszawie. Organizatorzy wydarzenia nie chcieli jednak, by była to kolejna zwykła impreza biznesowa. Pełen niespodzianek wieczór miał bawić, dziwić i zaskakiwać.
Nie można nie zgodzić się ze stwierdzeniem, że forma eventu była powiewem świeżości w świecie wielkich finansów. Wieczór łączył bowiem biznesową elegancję z elementami sztuki nowego cyrku ulicznego. Zaproszonym gościom czas umilały postacie dawnej pantomimy francuskiej, mimowie, żonglerzy i artyści na szczudłach. Wyjątkową oprawę muzyczną zapewnił wirtuoz akordeonu, Marcin Wyrostek. Artysta zaprezentował gościom swój nowy program Coloriage, którego brawurowy i pełny emocji charakter doskonale wpisywał się w atmosferę całego wieczoru. Oficjalne części spotkania oddzielone były od siebie czasem przeznaczonym na rozmowę, wymianę doświadczeń oraz poczęstunek. Goście mieli również możliwość degustacji whisky Dewar’s,
 a także przygotowanych na jej bazie koktajli. Luksusowy trunek był idealnym dopełnieniem wieczoru i sprawił, że goście bawili się wyśmienicie. Wybór alkoholu nie był przypadkowy – marka Dewar’s związana jest bowiem ze światem biznesu. W piątkowy wieczór wyjątkowe wnętrza biurowca Senator tętniły życiem. Połączenie wielkiego świata finansów
i bankowości z prostą, acz efektowną sztuką uliczną, stworzyło niepowtarzalny i zaskakujący klimat. Koncepcję tego niezwykłego spotkania przygotowała agencja Concept House, która do współpracy zaprosiła markę Dewar’s.

Dossier

Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky Aged 12 Years  – to mieszanka najlepszych rodzajów whisky dojrzewających przez co najmniej 12 lat, charakteryzująca się dymnym aromatem i specyficznym, rozpoznawalnym przez znawców smakiem. Do składowania alkoholu używa się drewnianych, starannie przygotowanych beczek, w których wcześniej przechowywane było sherry. Dzięki temu alkohol dojrzewa, a przy tym nabiera wykwintności oraz lekkiej słodyczy.

Wyłącznym dystrybutorem whisky Dewar’s na polskim rynku jest firma Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. 22 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com

Marta Więckowska