Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

WielkaMoc pomagania, czyli Galeria Krakowska charytatywnie

Nadchodzi czas, który ma wielką moc - nie tylko łączy ludzi przy wielkanocnym stole, ale też rozgrzewa serca do pomocy innym. W dniach 22-30 marca Galeria Krakowska zaprasza wszystkie dzieci na wielkanocne warsztaty plastyczne. Dodatkowo 25 marca podczas akcji charytatywnej znani i lubiani artyści pomalują wielkanocne baranki. Ich prace zostaną przekazane na charytatywną licytację na rzecz podopiecznych fundacji Anny Dymnej „Mimo Wszystko”. Każdy będzie mógł poczuć wielką moc pomagania!

Wielkanoc to jedne z najbardziej wyczekiwanych Świąt w roku. Aby poczuć ich magię, największe centrum handlowe w centrum Krakowa przygotowało atrakcje zarówno dla małych, jak i nieco starszych klientów. W dniach 22-30 marca dzieci będą mogły wziąć udział w bezpłatnych warsztatach plastycznych. Od poniedziałku do piątku w godz. 16:00-19:00, a w sobotę i niedzielę 13:00-19:00 pod okiem animatorów ozdobią baranki, stworzą kartki wielkanocne i przygotują maski zajączków.

W niedzielę 25 marca udział w akcji charytatywnej wezmą podopieczni Fundacji „Mimo Wszystko” oraz znani artyści, m.in. Anna Dymna, Magda Steczkowska, Łukasz Waśniowski, Wojciech Trela, Piotr Pilitowski, ekipa serialu „19+” TVN w składzie: Mela (Małgorzata Heretyk), Lena (Anna Zuch), Irek (Beniamin Andrzejewski) oraz Arek (Ernest Musiał),
a także ekipa serialu „Szkoła” TVN w składzie: Barbara Gruszka (Joanna Litwin), Tomasz Dudziak (Konrad Pondo). W godzinach 14:00-16:00 artyści ozdobią baranki, które będzie można wylicytować w ramach aukcji „Charytatywni Allegro”. Dochód z licytacji zostanie przekazany na rzecz podopiecznych Fundacji Anny Dymnej „Mimo Wszystko”, która od lat wspiera dorosłe osoby z niepełnosprawnością intelektualną.

Każdego dnia trwania akcji na terenie Galerii Krakowskiej wolontariusze będą kwestować w wyznaczonych punktach w Hali Grodzkiej oraz na Placu Europejskim. Przy stanowiskach znajdą się przezroczyste skarbonki, do których będzie można składać datki na rzecz Fundacji.

Cieszymy się, że w tym szczególnym czasie Galeria Krakowska stanie się centralnym punktem łączącym ludzkie serca. Podczas warsztatów i akcji charytatywnej z udziałem artystów sprawimy, że atmosfera Wielkanocy będzie naprawdę wyjątkowa – mówi Jarosław Szymczak, dyrektor Galerii Krakowskiej.

Akcja „WielkaMoc pomagania” odbędzie się w dniach 22-30 marca w Galerii Krakowskiej. Szczegółowy harmonogram:

Warsztaty wielkanocne dla najmłodszych

22-30 marca, poniedziałek-piątek 16:00-19:00, sobota-niedziela 13:00-19:00

Event charytatywny z udziałem artystów

25 marca, 14:00-16:00

Licytacja baranków na „Charytatywni Allegro”

26-31 marca

Zbiórka charytatywna na rzecz Fundacji Anny Dymnej „Mimo Wszystko”

22-30 marca

Więcej informacji udziela: