Dom » Wnętrza

Wielkanocne wariacje na temat koloru

Wielkanoc jest jednym z najbardziej radosnych świąt w naszym kalendarzu. Sprawmy aby czas spędzony przy stole stał się wyjątkowy również za sprawą odświętnej aranżacji. W tym roku styliści Villa Italia postawili na prostotę oraz pastelowe barwy.

Nowa kolekcja Bossanova marki Villa Italia jest idealnym elementem wiosennych aranżacji stołu. Już nie musisz martwić się o to, że zastawa przyćmi urok dekoracji. Serwis w kolorach kawy z mlekiem, kremu oraz szarości sprawi, że dzięki odpowiednim dodatkom stół zakwitnie wiosennymi kolorami. Prostota formy daje duże możliwości aranżacyjne. Zastawa Bossanova zostawia paniom domu pełen wachlarz możliwości indywidualnego wystylizowania posiłku.

Wiosenne pastele

Jednym z wariantów aranżacji stołu może być podkreślenie koloru ceramiki delikatnym szkłem w kolorze świeżej zieleni. „Pastelowe, ciepłe odcienie w połączeniu z żywymi dekoracjami kwiatowymi, symbolizującymi początek wiosny to modny i jednocześnie bardzo efektowny pomysł na elegancką oprawę wielkanocnego stołu” – radzi stylistka marki Villa Italia, Jolanta Chmielewska. Dzbanki oraz szklanki z kolekcji Cascada marki Villa Italia, zdobione delikatnymi pionowymi prążkami, są nie tylko funkcjonalne - będą też z pewnością ozdobą świątecznego stołu. Aby aranżacja była spójna, polecamy użycie obrusa w delikatnym, pastelowym kolorze - w zależności od upodobań może być on kremowy, błękitny bądź pistacjowy. Całości dopełni bukiet świeżych kwiatów w wazonie oraz doskonały humor wszystkich domowników.

Rodzinna zabawa

Jeżeli interesują Cię bardziej ekstrawaganckie rozwiązania, poszukaj inspiracji w naturze. „Bardzo modne jest łączenie kontrastowych kolorów lub użycie naturalnych akcentów kolorystycznych jak np. barwne gałęzie, mech, kwiaty, pióra, jaja itp.” – podpowiada Jolanta Chmielewska. Połóż na stole świeże kwiaty lub użyj mchu jako podstawek pod wielkanocne jajka. Podkreśl subtelne kolory zastawy z kolekcji Bossanova obrusem w wyrazistym kolorze. Możesz także  wyeksponować rodzinny charakter Świąt układając w szklanej misie pisanki udekorowane podczas wspólnych przygotowań. Może Twoje dzieci wpadną jeszcze na jakieś inne niespodziewane pomysły ozdobienia wielkanocnego stołu?

Pamiętaj, że świąteczny stół to doskonały sposób na podkreślenie radosnego nastroju panującego w Twojej rodzinie, a dekorowanie go może być świetną zabawą  dla całej rodziny. Najnowsza kolekcja marki Villa Italia jest idealna do tego, aby dać Ci jak najwięcej możliwości stylizacji stołu i pomóc Ci stworzyć wyjątkową dekorację we własnym domu.

Kontakt dla mediów:

Anna Zając, Anna Haliżak,
Triple PR
Ul. Elektoralna 24 lok. 73; 00-892 Warszawa
tel. 022 216 54 14/16
tel. kom. 722 100 505

anna.zajac@triplepr.pl, anna.halizak@triplepr.pl,
www.triplepr.pl

Dossier produktów

Bossanova marki Villa Italia – najnowsza kolekcja marki Villa Italia wykonana z najwyższej jakości ceramiki. Zastawa wykonana jest z elementów o klasycznym kształcie w pastelowych kolorach: naczynia płytkie oraz czajnik w kolorze kawy z mlekiem, talerze deserowe oraz mlecznik w kolorze gołębiego błękitu, filiżanki w kolorze kremowym.

Zestaw obiadowy 6/20    891,00
Zestaw do herbaty 6/21    659,00
Filiżanka/spodek do herbaty    46,00
Kubek    29,00
Talerz deserowy 18 cm    27,00
Bulionówka/spodek    54,00
Filiżanka/spodek do espresso    41,00

Cascada marki Villa Italia – kolekcja galanterii szklanej w delikatnym odcieniu zieleni i żółci. W skład zestawu wchodzą dzbanek oraz szklanki do napoi.

Dzbanek 1 l zielony    102,00
Szklanka 200 ml zielona    27,00
Szklanka 280 ml zielona    29,00
Dzbanek 1 l żółty    102,00
Szklanka 200 ml żółta     27,00
Szklanka 280 ml żółta    29,00

Villa Italia to marka najlepszej klasy porcelany stołowej, ceramiki użytkowej, kieliszków, sztućców oraz dodatków stołowych Villa Italia oferuje bogaty asortyment produktów  wykonanych z najwyższej jakości materiałów. Kolekcję porcelany Villa Italia tworzą przede wszystkim pełne elegancji serwisy obiadowe i herbaciane o niezwykłej białości i wyjątkowo gładkim szkliwie, zdobione złotem i platyną. Kolekcje Villa Italia powstają w studiu projektowym w Mediolanie i są zastrzeżone na rynku polskim. Ceramikę Villa Italia wyróżnia spośród innych piękny kremowy i mleczny kolor, a także delikatność i niezwykła precyzja wykonania. Jakość wyrobów Villa Italia podnoszą dodatkowo elementy wykonane i malowane ręcznie. Villa Italia łączy w sobie walory estetyczne i funkcjonalne. Produkty marki Villa Italia wyróżnia oryginalne wzornictwo i różnorodność stylu. Wyłącznym importem produktów marki Villa Italia w Polsce jest firma Ergo International.

Salony firmowe Villa Italia:

* Centrum Janki, Galeria Real, ul. Mszczonowska 3, Janki,
* Pasaż Handlowy "RONDO", ul. Zamenhofa 133, Poznań,
* C.H. ARKADIA, ul. Jana Pawła II 82, Warszawa,
* C.H. MANUFAKTURA, ul. Jana Karskiego 5, Łódź,
* C.H. MAGNOLIA-PARK, ul. Legnicka 58, Wrocław,
* D.H. RENOMA, ul. Świdnicka 40, Wrocław
* C.H. ZAKOPIANKA, ul. Zakopiańska 62, Kraków,
* C.H. POGORIA, ul. Jana III Sobieskiego 6, 41-300 Dąbrowa Górnicza.

www.villaitalia.pl

Ergo International