Dom » Wnętrza

WIELKANOCNY STÓŁ W STYLU MODERN GLAMOUR

W popularnym stylu modern glamour królują niestandardowe dekoracje i kontrastowe kolory. Jak przygotować świąteczny stół ze szczyptą luksusu?
Jak ze stylem i smakiem przygotować dom na Wielkanoc? Helena Sworowska, pomysłodawczyni concept store'u Primavera-Home, proponuje 3 gotowe aranżacje stołu świątecznego, które zrobią ogromne wrażenie na gościach.

Czerń i biel

Stół z czarnym blatem dodaje pomieszczeniu tajemnicy. Warto tu rozważyć opcję minimalistyczną. Choć wielkanocne nakrycie kojarzy się z feerią wiosennych barw, odważ się na dekorację zachowaną w czerni, bieli i szarościach. Kolor wprowadzą same świąteczne potrawy, które będą idealnie wyeksponowane wśród elegancko i klasycznie przybranego stołu. Do dekoracji w stylu modern glamour wybierz srebrne wazy i białe porcelanowe zające, które stanowią stylową ozdobę, dodającą kompozycji klasy i wielkanocnego charakteru. Ogień świec będzie przepięknie mienić się w srebrnych dodatkach i przydaje tym wyjątkowym dniom jeszcze więcej magii. - Biel i czerń mogą wydać się zachowawczym wyborem w dekoracji mieszkania. Jednak takie połączenie daje niesamowicie duże pole do popisu przy aranżacji wnętrza na różne okazje. W tym przypadku, proponuję aby stół udekorować głównie białą porcelaną i srebrem. Każda potrawa postawiona na tak ubranym stole, będzie skupiać uwagę. W tej aranżacji pokazaliśmy talerz z czerwonymi truskawkami, jako element kontrastowy, ale rzeżucha czy mazurki spełnią taką samą funkcję. Żadne ze świątecznych dań nie pozostanie niezauważone - przekonuje właścicielka showroomu Primavera-Home.

Nuta orientu

Biały stół najprościej urozmaicić kolorem. Ale nie byle jakim. Postaw na te barwy, które niespecjalnie kojarzą się z Wielkanocą. Niebieskie wazy inspirowane chińską porcelaną nadadzą wnętrzu niepowtarzalny, egzotyczny klimat. Uzupełnione pisankami w kolorze różowym i turkusowym ożywią cały stół, a porcelanowe zające będą elementem nawiązującym do tradycyjnego wystroju. Dekoracja zachowana w pastelach, ale nie w tradycyjnej zieleni i żółci, sprawi, że Twój stół będzie niepowtarzalny, a pytanie o to, gdzie można znaleźć takie dodatki padną przy stole co najmniej kilka razy. - Proponuję zawiesić na gałązkach, kolorowe pisanki w taki sposób w jaki wieszamy bombki na choinkach. Dekoracją trzeba umieć się bawić, tworzyć ją według własnego poczucia stylu i korzystać z inspiracji - ocenia Helena Sworowska z Primavera-Home.

Szkło i złoto

Stół z lustrzanym blatem sam w sobie jest dekoracją i daje efekt głębi. Aby dodać mu wielkanocnego klimatu, można urozmaicić go świeczkami w kształcie jajek w wielu kolorach postawić wazon ze świeżymi kwiatami oraz rozstawić pastelowe zajączki jako dopełnienie całości. - Dodatki w delikatnych, pastelowych kolorach będą idealnie się komponować, a elementy w intensywnych barwach dodadzą całości charakteru - radzi Helena Sworowska, właścicielka showroomu Primavera-Home.

O Primavera-Home - Atelier Primavera-Home funkcjonuje na zasadzie meblowego atelier - wychodząc naprzeciw indywidualnym potrzebom Klientów, oferuje niepowtarzalne, unikatowe kolekcje mebli tapicerowanych, lustrzanych i stalowych, oświetlenia czy akcesoria wykończeniowe. Ich wysoka jakość pozwala cieszyć się nimi przez długie lata. Atelier specjalizuje się w stylach nowojorskim, modern classic, modern glamour i shabby chic. Salon mieści się przy ul. Kłobuckiej 23b w Warszawie.
Sklep internetowy: www.primavera-home.com

Szkło i złoto