Firma » Biznes

Wielkopolska jakość dla pilskiego Termotechu

Znakiem Wielkopolskiej Jakości może posługiwać się pilski Termotech . Firma oferuje pełen zakres usług budowlanych i budowlano – montażowych. Specjalnością termotechu jest także prefabrykacja, montaż konstrukcji stalowych oraz prace remontowe i instalacyjne we wszystkich branżach.

Firma specjalizuje się również w pracach z zakresu wykonawstwa instalacji technologicznej w branży spożywczej, wentylacji i chłodnictwa oraz kotłowni olejowych, gazowych, na paliwa stałe i biomasę. Ponadto przedsiębiorstwo budowlane Termotech Sp. z o.o. ma także doświadczenie w wykonawstwie generalnym budynków mieszkalnych.

Posiadamy wprawdzie certyfikaty ISO, ale czuliśmy, że dla rozwoju firmy bardzo ważne jest zarządzanie przez jakość – mówi prezes zarządu Termotechu Piotr Toboła. Dla nas zarządzanie  zgodne z regułami sformułowanymi przez EFQM to podstawowy warunek postępu.

Certyfikacja, pomoc w zarządzaniu, kwalifikowane doradztwo to tylko niektóre usługi Wielkopolskiego Instytutu Jakości. Znak Wielkopolska Jakość przyznaje Wielkopolski Instytut Jakości. Afiliowana przy Unii Wielkopolan placówka już od kilkunastu lat wspiera wielkopolską przedsiębiorczość. Wiele z usług Instytutu może być świadczonych nieodpłatnie.

Obok znanych i uznanych już Programów Wielkopolskiej Jakości Instytut jest znanym i cenionym doradcą gospodarczym. Pomaga pozyskiwać pieniądze z Unii Europejskiej. Działa także w Krajowej Sieci Innowacji KSU. Dzięki temu świadczy usługi proinnowacyjne. Wspiera  transfer technologii (wiedza,. Rozwiązania organizacyjne, informatyczne itp.). Wykonuje audyty technologiczne. Te usługi mogą być świadczone bezpłatnie ( w ramach programu PARP Innowacyjna Gospodarka) lub komercyjnie.

Instytut jest jedną z zaledwie kilku wielkopolskich instytucji badawczych mogących świadczyć usługi w jej ramach.   Krajowa Sieć Innowacji KSU świadczy usługi w zidentyfikowanym obszarze luki rynkowej w zakresie innowacji. Teraz usługi te obejmują: przeprowadzenie audytu technologicznego oraz  obsługę procesu transferu technologii

Wielkopolski Instytut Jakości