Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Wiemy już kto poprowadzi ostatni Charytatywny Bal Dziennikarzy

Wielkimi krokami zbliża się największe wydarzenie karnawału. Monika Olejnik, Joanna Górska i Bartosz Węglarczyk poprowadzą wspólnie ostatni, XIX Charytatywny Bal Dziennikarzy. Wieczór uświetni występ legendarnego zespołu Wilki.

To niezwykłe wydarzenie, które łączy w jednym miejscu i czasie ludzi wielkich serc, odbędzie się 16 lutego 2019r., w Auli Głównej Politechniki Warszawskiej. Na jednej scenie staną Monika Olejnik - dziennikarka TVN24, Joanna Górska - dziennikarka Polsat News i Bartosz Węglarczyk – redaktor naczelny Onet.pl oraz Juliusz Windorbski – Prezes Domu Aukcyjnego Desa Unicum, który jak co roku poprowadzi aukcję niezwykłych fantów przekazanych na rzecz fundacji.

„Bal cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem. Mam nadzieję, że to przełoży się na zysk i będziemy mogli przekazać zawrotną kwotę naszym tegorocznym beneficjentom, czyli Centrum Zdrowia Dziecka oraz dzieciom - podopiecznym Fundacji "Dla Wolności" oraz Fundacji "Opiekuńcze Skrzydła” – mówi Mateusz Hładki, Prezes Fundacji Charytatywny Bal Dziennikarzy, dziennikarz telewizji TVN.

W tym roku do zlicytowania będą m.in. pierwszy numer „Gazety Wyborczej”z autografem Adama Michnika, nauka jazdy konnej z Piotrem Kraśko oraz piłka do koszykówki, którą rozegrano mecz drużyn Marcin Gortat vs Gwiazdy z autografem koszykarza.

Gwiazdą wieczoru będzie zespół Wilki. Goście usłyszą największe przeboje Roberta Gawlińskiego i jego kolegów, takie jak „Baśka”, „Son of the Blue Sky”, czy „Na zawsze i na wieczność”.  Na czerwonym dywanie, jak co roku, pojawi się grono wspaniałych gości. Więcej informacji o Balu można znaleźć na stronie  www.baldziennikarzy.org

MAGNIFICO MARKETING&PR CONSULTANTS