Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Świętuj z nami urodziny! Moc atrakcji czeka w maju w Porcie Rumia

Kreatywne warsztaty plastyczne dla dzieci, spotkanie w Akademii Małych Odkrywców czy wiosenna odnowa - między innymi takie atrakcje czekają w maju na gości Portu Rumia Centrum Handlowego Auchan.

Maj pełen będzie niezwykłych atrakcji. Urodzinowe niespodzianki rozpoczną się już w drugi weekend miesiąca.

Urodzinowe atrakcje dla dzieci

W weekend 7 i 8 maja na najmłodszych gości galerii handlowej czekać będą piąte w tym roku zajęcia z cyklu „Warsztaty kreatywne dla całej rodziny”. Podczas bezpłatnych zajęć każdy dowie się, jakie planety krążą wokół słońca wraz z Ziemią i czym są konstelacje. Będzie to również okazja, aby podczas zajęć plastycznych przygotować własne, oryginalne układy słoneczne.

Z kolei 14 maja maluchy mogą liczyć na warsztaty edukacyjne w ramach cyklu „Akademia Małych Odkrywców”. Tym razem uczestnicy zajęć poznają sekrety chemii, a także dowiedzą się, dlaczego w żółtym serze są dziury, czy kwiaty mogą zmieniać kolor, a także jak działa ciekły azot.

Wiele radości i dobrej zabawy zagwarantuje również spotkanie teatralne z cyklu „Rodzinne spotkania z teatrzykiem”. W niedzielę 22 maja mali widzowie zobaczą przedstawienie pt. „Supełki-niespodzianka”. Wraz z bohaterami – Hortensją i Emilem – maluchy dowiedzą się, jak za pomocą prostych przedmiotów wyczarować wspaniałą zabawę.

Z kolei w weekend 28 i 29 maja w pasażu galerii odbędzie się akcja „Czytaj dzieciom, bo warto”. Każdy rodzic, który przyłączy się do akcji i publicznie przeczyta najmłodszym fragment książki, zdobędzie atrakcyjne książkowe upominki.

Konsultacje ze specjalistami

Maj będzie również okazją, aby zasięgnąć porad specjalistów. Od 19 do 22 maja w pasażu galerii odbędą się targi zdrowia i urody. Uczestnicy wydarzenia mogą liczyć na fachowe porady kosmetyczne czy konsultacje z dietetykiem, a także poznać najnowsze trendy dzięki stoiskom ze zdrową żywnością i ekologicznymi kosmetykami. Targi dostępne będą w godzinach otwarcia galerii handlowej.

W sobotę 28 maja odbędą się również bezpłatne badania profilaktyczne. Zainteresowane osoby będą mogły wykonać badanie EKG, badanie poziomu cholesterolu we krwi, pomiar ciśnienia tętniczego czy obliczyć wskaźnik BMI. Akcja rozpocznie się o godzinie 10.00 i potrwa do godziny 18.00.

Kultowe marki

Dodatkowo w weekend 21 i 22 maja wybrane sklepy Portu Rumia Centrum Handlowego Auchan zaoferują swoim klientom wyjątkowe promocje i rabaty. W atrakcyjnych cenach będzie można nabyć między innymi wiosenno-letnie stylizacje w salonach Quiosque, Promod czy Orsay, buty w CCC lub Deichmann oraz dodatki. Rabaty sięgną nawet 70 procent!

20 lat Centrów Handlowych Auchan w Polsce

Majowe atrakcje organizowane są z okazji 20. urodzin Centrów Handlowych Auchan w Polsce. Pierwsze z nich powstało w 1996 roku w Piasecznie pod Warszawą.

Centrum Handlowe Auchan