Gospodarka » Narzędzia

Wiosenne porządki z Black&Decker

Black&Decker wprowadza na rynek nowe modele podkaszarek. Narzędzia wyróżniają się zwiększoną wydajnością oraz precyzją cięcia, które ułatwią wiosenne prace porządkowe w ogrodzie.
Zbliża się okres wiosenno-letni, a więc czas pierwszych prac obejmujących zazwyczaj pielęgnację drzew, krzewów oraz przydomowych trawników. Chcąc uzyskać efekt pięknego i zadbanego ogrodu konieczne jest regularne koszenie, przycinanie krawędzi i podkaszanie trawnika. W celu ułatwienia prac ogrodowych firma Stanley Black&Decker, poszerza gamę podkaszarek Black&Decker o trzy nowe modele: GL7033, GL8033, GL9035.

Nowe kosiarki żyłkowe Black&Decker posiadają mocne silniki (700W, 800W i 900W), które w połączeniu z dużym zakresem koszenia (od 33 mm do 35 mm), pozwolą uzyskać znakomite wyniki pracy nawet w dużych ogrodach. Wszystkie modele zostały wyposażone w wydajny system E-Drive o wysokim momencie obrotowym, który utrzymuje płynność oraz stałą prędkość pracy również podczas cięcia mokrej i wysokiej trawy. Dla zwiększenia dokładności i efektywności cięcia, w kosiarkach zastosowano funkcję automatycznego przedłużania urwanej żyłki - AFS, bez udziału użytkownika. Ponadto, by zwiększyć wydajność podczas koszenia twardych chwastów i wysokiej, gęstej trawy wszystkie modele wyposażone zostały w mocne żyłki typu HDL. Łatwe i wygodne w obsłudze podkaszarki posiadają także aluminiową teleskopową rękojeść, którą można wydłużyć do 100 mm oraz dodatkowo regulowany drugi uchwyt. Kolejnym udogodnieniem oferowanym przez wszystkie nowe modele kosiarek Black&Decker jest zamocowane u podstaw urządzeń kółko prowadzące. Pozwala ono na perfekcyjne przycinanie trawy przy krawędziach chodnika oraz stabilną pracę kosiarki w pionie.

Nowa gama podkaszarek Black&Decker wyróżnia się wysoką wydajnością, komfortem i łatwością obsługi oraz ergonomicznym designem. Urządzenia świetnie sprawdzą się przy koszeniu wysokiej trawy wokół drzew, a także przy płotach oraz rabatach kwiatowych. Kosiarki dostępne są w renomowanych sklepach narzędziowych i marketach budowlanych na terenie całego kraju. Wszystkie produkty objęte są dwuletnią gwarancją producenta.

Effective Public Relations