Gospodarka » Narzędzia

Wiosenne prace w ogrodzie ułatwia Stanley

Wiosna to początek wzmożonych prac w ogrodzie i na działkach. Sezon rozpoczyna przycinanie drzew oraz porządkowanie terenu przed wysiewem i sadzeniem roślin. Firma Stanley poleca kilka narzędzi, które będą przydatne w tym okresie.

Pierwsze ciepłe dni wiosny oznaczają aktywne przygotowania do pełni sezonu w ogrodach i na działkach. Usuwanie gałęzi uszkodzonych przez ciężki śnieg oraz przycinanie drzewek to zazwyczaj pierwsze przeprowadzane prace. Najlepsze do nich będą piły przeznaczone do drewna świeżego i miękkiego. Ważne jest, aby brzeszczoty były wykonane z hartowanej stali zapewniającej wysoką jakość ostrza, co zapobiega miażdżeniu włókien ciętych gałęzi, a w efekcie przeciwdziała wolnemu gojeniu się ran i infekcjom. Stanley, producent narzędzi ręcznych, poleca dwa modele specjalistycznych pił przydatnych w ogrodzie wiosną. Zaś przy rąbaniu i usuwaniu drewna pozostałego po przeprowadzonych pracach pomocna będzie ostra siekiera.

Piła kabłąkowa Stanley PRO przeznaczona jest do cięcia świeżego i mokrego drewna, co ułatwia specjalny typ hartowanego uzębienia z przerwami. Stalowa rama o owalnym przekroju zapobiega wyginaniu narzędzia i zapewnia stabilność ostrza. Prosty system mocowania brzeszczota pozwala na jego szybką wymianę, zaś bezpieczeństwo pracy podnosi specjalna osłona na rękę.

Długość ostrza: 530/ 610/ 760 mm (w zależności od modelu)

Liczba zębów na cal: 24

Sugerowana cena detaliczna: ok. 80 zł

Piła ogrodnicza Stanley Jet-Cut dzięki agresywnej geometrii hartowanych zębów pozwala na szybszei łatwiejsze cięcie. Ostrze mocowane w rękojeści za pomocą 2 nitów zapewnia dobrą kontrolę nad narzędziem. Specjalnie profilowana rękojeść umożliwia cięcie pod skosem oraz poprawia komfort pracy.

Długość ostrza: 300/ 350 mm (w zależności od modelu)

Liczba zębów na cal: 7

Sugerowana cena detaliczna: ok. 87 zł

Siekiera Stanley SteelMaster wyróżnia się mocnym profilowanym stalowym trzonkiem.  Rękojeść pokryto elastycznym tworzywem, co zapewnia pewny chwyt i większą wygodę użytkowania. Kuta głowa siekiery została wykonana ze stali węglowej dodatkowo poddanej obróbce cieplnej. Proces łączenia trzonka z obuchem pod naciskiem 3 ton zapobiega poluzowaniu spojenia i gwarantuje bezpieczeństwo pracy.

Waga: 600 g

Sugerowana cena detaliczna: 105 zł

Produkty firmy Stanley dostępne są w renomowanych sklepach narzędziowych i marketach budowlanych na terenie całego kraju.

Effective Public Relations