Gospodarka » Żywność
Włoskie wędliny Veroni w ofercie MAKRO
Zobacz więcej zdjęć » |
Kolejną z nowości jest boczek Pancetta Affumicata Piatta, wytwarzany z wyselekcjonowanego, tradycyjnie przetwarzanego i wędzonego mięsa wieprzowego. Nie zawiera glutenu, laktozy, pochodnych mleka ani dodatków polifosforanów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
W ofercie sieci pojawiła się także szynka dojrzewająca Salami Spianata Romana. Produkt przygotowuje się poprzez wypełnienie naturalnego worka osłonowego rozdrobnionym mięsem wieprzowym, ziarnami pieprzu i kawałkami smalcu. Całość jest prasowana i pozostawiona do dojrzewania. Nie zawiera glutenu, dodatków polifosforanów, glutaminianu, laktozy ani pochodnych mleka.
Na półkach MAKRO zagościła także Bresaola dostępna zarówno w kawałkach, jak i w plastrach. Jest to wyrób wędliniarski otrzymany z przetworzonego mięsa wołowego z dodatkiem soli i aromatów, umieszczony w kiszce i sezonowany. Posiada lekko aromatyczny zapach i intensywny, a jednocześnie delikatny smak.
W asortymencie MAKRO pojawiło się w sumie aż 12 nowych rodzajów wędlin marki Veroni: szynka dojrzewająca Prosciutto di Parma, szynka w ziołach Prosciutto Cotto, Bresaola, Spianata Romana, Mortadella Le Piccole, wędzona Pancetta Affumicata Piatta i Lardo Toscano (dostępne w kawałkach) oraz szynka dojrzewająca Prosciutto di Parma, szynka w ziołach Prosciutto Cotto i Bresaola (dostępne w plastrach).
MAKRO Cash & Carry
informacje prasowe MAKRO (press box)
Komentarze (0)