Gospodarka » Maszyny

Wózki widłowe - Toyota Traigo 24

Toyota Traigo 24, to nowa linia kompaktowych, a przy tym wytrzymałych trzykołowych wózków widłowych o zasilaniu 24-V, Toyota Traigo 24 stwarza możliwość bezpiecznej i wydajnej pracy w warunkach ograniczonej przestrzeni, zarówno w centrach logistycznych, w przedsiębiorstwach produkcyjnych,

jak i w przetwórstwie spożywczym. Te wytrzymałe i łatwe w prowadzeniu wózki widłowe dostępne są w udźwigach 1.0, 1.25 i 1.5 tony, zaprojektowano z myślą o operacjach w warunkach o niskiej lub średniej trudności. Dzięki nowej linii wózków widłowych Toyota Traigo 24, czołowe wózki widłowe o zasilaniu 24-V stały się jeszcze bardziej przyjazne dla operatora - wyposażono je w duży uchwyt przy wejściu, który ułatwia wsiadanie a udoskonalone wyświetlacze elektroniczne umożliwiające lepsze odczytywanie parametrów operacyjnych. Nowy wózek widłowy Traigo 24 posiada rozbudowany układ sterowania pracą maszyny. Psiada boczne regulatory pracy dźwigni, elektroniczne mini-dźwignie i dźwignie wielofunkcyjne. Wózki widłowe Toyota Traigo 24 wyposażono w unikatowe technologie Toyoty, takie jak:

• system zasilania Toyota AC2 który zapewnia optymalną synchronizację silnika i sterowników, co pozwala na oraz osiąganie wyższych prędkości jazdy oraz unoszenia.
  • system Aktywnej Stabilności (SAS), pierwszy na świecie aktywny system kontroli stabilności wózka widłowego.

Dzięki wykorzystaniu zaawansowanych technologii, zwiększa się bezpieczeństwo pracy oraz wydajność wózków widłowych. Tym samym redukowane są koszty które są wynikiem wypadków i uszkodzeń towarów i sprzętu. System SAS wyposażony jest w funkcję aktywnej kontroli masztu SAS zapobiegającej upadkowi ładunku i przewróceniu się wózka widłowego poprzez ograniczenie kąta wychylenia masztu i prędkości przechyłu przy jego wysunięciu. Automatyczna redukcja prędkości SAS przy skręcie wspomaga bezpieczeństwo i efektywność operacji, optymalizując prędkość jazdy przy pokonywaniu zakrętów. Kolejną przyjazną operatorowi cechą systemu SAS jest synchronizator aktywnego sterowania SAS wspomagający bezpieczną i ekonomiczną jazdę wózkiem widłowym poprzez synchronizację położenia kierownicy z ustawieniem kół i przywracanie gałki sterowniczej po każdym skręceniu do pozycji „na godzinę ósmą".

Nowa, zmodernizowana konstrukcja wózków widłowych Toyota Traigo 24 została wyróżniona w roku 2009 prestiżową nagrodą iF Product Design przyznaną przez iF Industrie Forum e.V. w Hanowerze.

kraskairena