Rozrywka » Rozrywka
Wrocławianie wygrali I Kulinarny Rajd Mistrzów w Hastonie
Zobacz więcej zdjęć » |
Rywalizacja 12 drużyn była zacięta. Zawodowi kucharze, którzy na turniej przyjechali ze wszystkich zakątków Polski, na czas kroili warzywa, oprawiali ryby i przygotowywali potrawy ze ściśle określonych składników.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
- Zwycięzcy wykonali wszystkie zadania prawie idealnie – uzasadniał werdykt Karol Okrasa, jeden z jurorów.
Dania oceniało profesjonalne jury, składające się z osobowości branży kulinarnej, pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego. Wśród surowych sędziów był Karol Okrasa, Robert Sowa, Marcin Budynek i Joseph Seelesto oraz Magda Gessler, ambasadorka marki Ulgix. Surowi sędziowie, którzy przez cały dzień kosztowali i oceniali walory smakowe oraz estetykę dań, ogłosili werdykt w piątek 9 listopada na wieczornej gali, podsumowującej całodzienną rywalizację.
– Zwycięzcy za pierwsze trzy miejsca otrzymują odpowiednio 10 tys. zł, 7 tys. zł i 3 tys. zł brutto – mówi Przemysław Szatkowski, prezes Haston City Hotel.
Drugie miejsce zajęła drużyna w składzie Łukasz Kawaller i Paulina Sawicka z Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, zaś trzecie - Robert Stefański i Dariusz Grzeszczyk z Akademii Sztuki Kulinarnej Qulinario w Bydgoszczy.
I Kulinarny Rajd Mistrzów to dwudniowa impreza – 9 listopada rywalizowali zawodowcy, a dzień później w szranki stanęli amatorzy – zwycięzcy konkursu marki Ulgix. Laureaci konkursu zostali podzieleni na trzy zespoły, które przygotowywały jedną z trzech potraw: słodki deser, danie na zimno oraz na gorąco.
I Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel rozpoczął cykl spotkań kulinarnych.
Patronem honorowym tegorocznej imprezy jest Rafał Dutkiewicz, prezydent miasta Wrocławia.
Komentarze (0)