Technologie » Komputery

Wspólna akcja Kaspersky Lab Polska i "Rzeczpospolitej"

Kaspersky Lab Polska kontynuuje współpracę z "Rzeczpospolitą", najczęściej cytowaną gazetą w kraju, i jednym z czołowych dzienników w Polsce. Efektem współpracy jest dołączenie do gazety płyty CD z programem Kaspersky Internet Security 2012 oraz Kaspersky Mobile Security 9.0.

Najnowsza wersja programu Kaspersky Internet Security 2012 to innowacyjne rozwiązanie hybrydowe, które łączy w sobie zalety ochrony w chmurze z zaawansowaną ochroną antywirusową w celu szybszej oraz skuteczniejszej reakcji na złożone oraz nieustannie zmieniające się zagrożenia.

Programy Kaspersky Internet Security 2012 i Kaspersky Mobile Security 9 dołączone do gazety to w pełni funkcjonalne, 3-miesięczne wersje produktów Kaspersky Lab. Zarejestrowani Czytelnicy po 3 miesiącach korzystania z programu mają możliwość zakupienia kontynuacji oprogramowania w atrakcyjnej cenie.

Gazeta z płytą z Kaspersky Internet Security 2012 pojawi się w sprzedaży 6 września 2011 r., natomiast wydanie z programem Kaspersky Mobile Security 9 trafi do sprzedaży 7 września 2011 r.

Informacje o Kaspersky Internet Security 2012
Kaspersky Internet Security 2012 to najnowszy produkt firmy Kaspersky Lab. Rozwiązanie oferuje to, co najlepsze z dwóch światów - ochronę hybrydową, która łączy możliwości i moc obliczeniową chmury z mechanizmami ochrony działającymi na komputerze użytkownika. Współpraca tych technologii pozwala na zapewnienie użytkownikom ochrony o niezrównanej efektywności i szybkości, przy jednoczesnym zminimalizowaniu obciążenia systemu. Po zainstalowaniu Kaspersky Internet Security 2012 komputer i przechowywane na nim dane będą bezpieczne, niezależnie od tego, z jakimi typami plików użytkownik pracuje, jak często korzysta z Internetu czy z jakiego miejsca łączy się z Siecią – z domu lub za pośrednictwem publicznego punktu dostępowego. Więcej informacji o Kaspersky Internet Security 2012 można znaleźć na stronie http://www.kaspersky.pl/kaspersky_internet_security.

Informacje o Kaspersky Mobile Security 9
Kaspersky Mobile Security 9 to kompletna ochrona smartfonów przed kradzieżą danych, szkodliwymi programami oraz atakami sieciowymi. Program umożliwia szyfrowanie danych, blokowanie dostępu do urządzenia, zdalne usuwanie danych przechowywanych w telefonie, a także odnalezienie zgubionego lub skradzionego smartfonu (dzięki wykorzystaniu modułu GPS). Kontrola rodzicielska pozwala nie tylko na zablokowanie niechcianych SMS-ów oraz połączeń telefonicznych, ale także chroni dzieci przed niepożądanymi treściami. Kaspersky Mobile Security 9 działa na smartfonach wyposażonych w system operacyjny Android, BlackBerry, Windows Mobile oraz Symbian.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania Kaspersky Lab jako źródła.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.