Dom » Nieruchomość

Wybierz się na targi po nowy adres

Od czego zacząć poszukiwanie wymarzonego M? Najlepiej od porównania ofert dostępnych nieruchomości. Targi i Mieszkań i Domów są ku temu najlepszą okazją. Już 9 i 10 września w pawilonie nr 3. MTP w jednym miejscu i czasie będzie można zapoznać się z tym co oferuje poznański rynek nieruchomości.

Bez względu na to czy nasze dotychczasowe mieszkanie staje się  za ciasne czy też chcemy zamienić wynajmowany lokal na własny, wizyta na Targach Mieszkań i Domów daje nam możliwość porównania ofert blisko 150 wystawców pod kątem ceny, lokalizacji czy układu oferowanych nieruchomości. To również świetna okazja by skorzystać z targowych promocji.

Targi w pigułce.

Jak zapowiada organizator, tegoroczna impreza jest rekordowa pod względem liczby wystawców, co z pewnością przyciągnie również rzesze poszukiwaczy wymarzonego M i łowców targowych promocji. Na zwiedzających prócz przeglądu ofert deweloperskich, czeka również możliwość udziału w seminariach prowadzonych przez ekspertów z zakresu finansów, najmu, prawa czy projektowania wnętrz. Pomogą oni przebrnąć przez trudny i wymagający podejmowania wielu decyzji proces zakupu mieszkania. Jak co roku, dla wszystkich targowych gości organizator przygotował bezpłatny targowy album, a dodatkowo podczas imprezy będzie można wziąć udział w konkursie z cennymi nagrodami oraz zagrać w planszową grę targową. Nie obejdzie się również bez atrakcji dla najmłodszych. Tradycyjnie już czekać będzie na nich plac zabaw z balonowym zoo, malowaniem twarzy oraz kącikiem plastycznym.

Co proponują deweloperzy?

Targi Mieszkań i Domów to doskonała okazja, aby zapoznać się z nowymi ofertami na poznańskim rynku nieruchomości. Swój najnowszy projekt zaprezentuje spółka Monday Development. – Z początkiem września ruszyliśmy ze sprzedażą drugiego etapu inwestycji położonej przy Parku Wodziczki. Zielony Sołacz Tarasy, bo o nim mowa, to zespół trzech kameralnych budynków, zwieńczonych przestronnymi tarasami schodzącymi kaskadowo w stronę parku. Znajdą się tutaj zaledwie 74 mieszkania. Za to tarasy będą imponujące, sięgające nawet  150 mkw. – mówi Iwona Chmielewska z Monday Development. – Prócz nowej inwestycji prezentować będziemy również ostatnie wolne lokale w Apartamentach Zielony Sołacz, dostępne w specjalnej, targowej cenie – dodaje. Jak zaznacza deweloper, to nie wszystkie targowe atrakcje. Na stoisku będzie można zapoznać się z kolejną planowaną przez Monday Development inwestycją, która zrealizowana zostanie na terenie Poznania.

Jak dobrze wiadomo, targi nie mogą obejść się bez promocji i rabatów. Właśnie to proponuje swoim klientom Budnex – Dla zainteresowanych mieszkaniami, które już jesienią będą gotowe do odbioru, przygotowaliśmy specjalną ofertę na lokale z pierwszego etapu Starołęckiej Doliny. Klienci, którzy odwiedzą nasze stoisko mogą liczyć nawet na 15 tys. zł rabatu. Po szczegóły zapraszamy na Targi Mieszkań i Domów - mówi Damian Mirek z poznańskiego biura sprzedaży Budnex – Prócz gotowych mieszkań na MTP zapowiemy również naszą nową inwestycję. Będzie to II etap Starołęckiej Doliny, którego budowę rozpoczynamy. W położonej przy ul. Śliskiej inwestycji powstanie 89 mieszkań, które zostaną oddane do użytku pod koniec 2018 roku. – dodaje. Firma Budnex już dziś zaprasza na dzień otwarty pierwszego etapu inwestycji, który odbędzie się 16 września przy ul. Śliskiej w Poznaniu.

Również firma Virke przygotowała specjalną ofertę dla zainteresowanych gotowymi mieszkaniami. Na Przemysłowej 33  każde trzypokojowe mieszkanie na danym piętrze kosztuje tyle samo, bez względu na metraż. Dzięki temu można mieć więcej życiowej przestrzeni w niższej cenie.

Targi Mieszkań i Domów jak co roku odbywają się w Hali nr. 3 z wejściem od ul. Głogowskiej. Pawilon targowy będzie dostępny dla zwiedzających w sobotę i niedzielę w godz. od 10 do 17. Choć wejście na imprezę jest biletowane, to organizator przewidział również bilet rodzinny w specjalnej, niższej cenie.

Michał Bachorz

• avatar
    ~Romario 2017-09-07 23:17:29

warto jeszcze pamiętać, że została ostatnia pula z programu Mieszkanie dla Młodych. Każda nieruchomość musi spełniać ściśle określone warunki, jak np cenę w zależności od województwa czy metraż. Dodatkowo beneficjent też nie może być pierwszy lepszy. Trochę się martwię, bo z tego co wynika z https://mdmprogram.com/mdm-2018/ konkurencja wśród zainteresowanych będzie duża a pieniędzy wcale nie przybędzie