Rozrywka i wypoczynek » Hobby
Wyczarowane z czekolady
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Stanowi więc tym samym niemalże niezbędny składnik każdego przyjęcia, rodzinnej uroczystości czy randki we dwoje. Niesamowite przekąski z czekoladąwyczarować może każdy we własnym domu, a w przypadku wielu z nich nie potrzeba nawet szczególnych kulinarnych umiejętności.
Blok czekoladowy
Jedną z najprostszych przekąsek, które można zrobić z czekolady jest blok czekoladowy. Jest to przysmak z dzieciństwa, który modyfikować można według własnych kubków smakowych. W podstawowym przepisie należy wymieszać ze sobą pokruszone herbatniki i orzechy razem z pełnym mlekiem w proszku, a następnie wymieszać tę suchą masę z rozpuszczoną czekoladą. Na koniec wystarczy przełożyć całość do formy, wstawić do lodówki aż stężeje i kroić na kawałki wybranego rozmiaru. Jednak blok czekoladowy uzupełnić można także innymi składnikami. Prócz orzechów i herbatnikó dodać możemy wiórki kokosowe, rodzynki, daktyle i inne suszone owoce.
Polewa idealna
Czekolada wręcz idealnie nadaje się na połowę, zarówno do ciast, muffinek, jak i wielu innych słodkich potraw. Jednak jako polewę można ją także wykorzystać w o wiele prostszy sposób. Wystarczy sięgnąć po ulubione owoce, które obtoczyć należy w płynnej czekoladzie, a następnie po prostu poczekać aż zastygnie. Idealnie do tego celu nadają się banany, truskawki, pomarańcze oraz jabłka. Jeśli posiadamy specjalny zestaw do foundee, możemy po prostu go użyć, układając owoce lub wafle do moczenia na tacy obok.
Nie zapominajmy również, że czekolada stanowić może doskonały dodatek do lodów, deserów, ciast, owocowych galaretek oraz bitej śmietany.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Komentarze (0)