Dom » Budownictwo

Wykładziny TecSOM, oferowane w Polsce przez Coniveo, podbijają azjatycki rynek

TecSOM, francuski producent wykładzin dywanowych wznawia produkcję i podpisuje duży kontrakt z chińskim dystrybutorem Kaili Carpet. Umowa umożliwi francuskiej firmie wejście na rynek azjatycki i zwiększenie poziomu dystrybucji. Korzyści odczują również polscy klienci.

Kontrakt o wartości 13 milionów euro został uroczyście podpisany w Sedan (Francja) w obecności przedstawicieli firm należących do branży wykładzin obiektowych z całego świata, m.in. Indii, Irlandii, Ukrainy, Rosji, Włoch, Francji oraz Polski. Polskiego dystrybutora, firmę Coniveo, reprezentowali: Tomasz Urbański, prezes firmy Coniveo, Jarosław Michalak, dyrektor działu handlowego oraz Sebastian Margalski, dyrektor ds. rozwoju.

„Dbamy o to, żeby w naszej ofercie znajdowały się produkty jak najwyższej jakości, w dobrej cenie, pochodzące od renomowanych producentów. Dlatego zawsze bardzo cieszy nas, że pomimo przejściowych problemów, TecSOM, wiodący europejski producent wykładzin dywanowych, ponownie uruchamia produkcję i wchodzi na kolejne rynki dystrybucji” – mówi Tomasz Urbański, prezes firmy Coniveo.

W Polsce wykładziny dywanowe marki TecSOM oferowane są przez firmę Coniveo od kilkunastu lat. Cieszą się dużym zainteresowaniem klientów, którzy doceniają bogaty wybór kolorystyki, faktur i możliwości tworzenia oryginalnych aranżacji podłoża. Przede wszystkim posiadają jeden z najlepszych spodów winylowych, który zapewnia bardzo dużą stabilność podłoża. W przypadku wykładzin w płytkach jest to kluczowa zaleta. W ofercie znajduje się kilkanaście wzorów płytek dywanowych, wykładzin w rolce oraz dodatkowo można zamówić produkt z dowolnie zaprojektowanym wzorem.

We wrześniu 2014 roku fabryka TecSOM wznowiła swoją produkcję po niemal rocznej przerwie. Kontrakt z Kaili Carpet podpisany w siedzibie francuskiej firmy w Sedan 10 października br. zapewni jej udział w nowym, ogromnym rynku i pozwoli na dynamiczny rozwój w najbliższych miesiącach. Skorzystają z tej sytuacji również dystrybutorzy i klienci TecSOM z innych rynków, w tym europejskich.

Podczas uroczystości prezes firmy TecSOM Christophe Février zapowiedział, że strategiczne partnerstwo z chińskim partnerem umożliwi marce skorzystanie z możliwości, jakie dają rynki w Azji. „W ramach kontraktu przeznaczymy znaczną część naszej produkcji dla Kaili Carpet” – powiedział Février. Z kolei firma Kaili Carpet zapewniła, że do końca 2014 roku otworzy w Szanghaju dedykowany magazyn dla dystrybucji TecSOM.

Więcej informacji na temat wykładzin TecSOM można znaleźć na stronie http://www.coniveo.pl/tecsom

Goodflow Public Relations