Firma » Biznes

Wyróżnienia „Competence Center of Excellence 2016” przyznane!

Producent oprogramowania typu Endpoint Management z Augsburga nagrodził wybrane przedsiębiorstwa partnerskie za ich zaangażowanie, zaawansowaną wiedzę specjalistyczną oraz rozległe doświadczenie w zakresie wsparcia i obsługi klientów.

Firma baramundi software AG również w tym roku wyróżniła po raz kolejny partnerów dystrybucyjnych, którzy swoją działalnością potwierdzili daleko idące zaangażowanie, ponadprzeciętne doświadczenie w zakresie wsparcia oraz kompleksową wiedzę specjalistyczną dotyczącą wdrażania rozwiązań baramundi. Przedsiębiorstwa te otrzymały status „Competence Center of Excellence 2016”. Wśród wyróżnionych firm znaleźli się zarówno partnerzy z Niemiec: GIb mbH, Konica Minolta IT Solutions GmbH, PMCS.helpLine Software Gruppe i SINTEC Informatik GmbH, jak i szwajcarskie przedsiębiorstwo A+E Informatik GmbH.

Każdego roku baramundi software AG przyznaje wybranym partnerom dystrybucyjnym wyróżnienie „Competence Center of Excellence”, potwierdzające wysoki poziom współpracy. Decydujące znaczenie dla uzyskania certyfikatu ma skuteczne wdrażanie dużej liczby rozwiązań dla nowych klientów, ponadprzeciętne know-how w zakresie wdrażania rozwiązań baramundi oraz świadczenie wysokiej jakości usług wsparcia dla dotychczasowych klientów.

Stefan Schraml, kierownik Competence Center System Management w SINTEC Informatik GmbH, już po raz trzeci z rzędu może cieszyć się z przyznanego wyróżnienia:
– Dzięki udanej współpracy z firmą baramundi software AG jesteśmy jednym z wiodących integratorów systemów komputerowych w zakresie zarządzania urządzeniami końcowymi i możemy pochwalić się tym, że dostarczamy około 65 tys. licencji na oprogramowanie baramundi Management Suite do 70 klientów. Portfolio naszych klientów sięga od niewielkiej gminy położonej w Bawarii po międzynarodowego poddostawcę z branży motoryzacyjnej. Niezależnie od wielkości, wszyscy dążą do osiągnięcia tego samego celu, jakim jest pełna kontrola nad całą siecią przedsiębiorstwa – i to za pomocą wymiernych środków, zarówno podczas wprowadzania, jak i stosowania rozwiązania. Oprogramowanie baramundi Management Suite jest skalowalne i elastyczne, a także istnieje możliwość ciągłego rozszerzania jego funkcji.
Z tego powodu stanowi ono dla nas nieodzowne narzędzie do zarządzania środowiskiem IT. Warto również dodać, że jest to program o sprawdzonej jakości,
o czym świadczy przyznany certyfikat „Software Made in Germany”.

Ścisła współpraca i wysoce wydajny produkt gwarancją sukcesu

Niemiecki producent oprogramowania do zarządzania urządzeniami końcowymi traktuje swoich partnerów nie tylko jako istotne ogniwo w łańcuchu producent – użytkownik końcowy, lecz także przykłada dużą wagę do kompleksowej współpracy w zakresie dystrybucji oraz obsługi. Ponadto baramundi włącza wspomniane przedsiębiorstwa w proces opracowywania produktów, aby w ten sposób móc nieustannie dopasowywać oferowane rozwiązania do potrzeb rynku.

– Połączenie ścisłej i opartej na zasadzie partnerstwa współpracy oraz modułowego i wysoce wydajnego rozwiązania do zarządzania urządzeniami końcowymi stanowi główny powód, dla którego zdecydowaliśmy się na wieloletnią i owocną kooperację z baramundi. Korzyści płynące z bliskiej współpracy producentów odczuwają i doceniają także nasi długoletni klienci – mówi Corina Marti, Sales Manager ze szwajcarskiego przedsiębiorstwa A+E Informatik.

Również Leif Walter, Head of Sales w PMCS.helpLine Software Gruppe, jest również zadowolony ze współpracy z baramundi, o czym świadczą jego słowa: – Od wielu lat ściśle współpracujemy z firmą baramundi. Wspólnymi siłami udało nam się zrealizować z powodzeniem szereg projektów. Dzięki certyfikacji „Competence Center of Excellence 2016” przeszliśmy na nowy poziom współpracy partnerskiej i tym samym stworzyliśmy dobre podłoże do zaoferowania naszym klientom najlepszej obsługi w zakresie rozwiązań baramundi.

Rozbudowa sieci od skali regionalnej do globalnej

W obrębie globalnej sieci przedsiębiorstw partnerskich realizowana jest dystrybucja rozwiązań softwarowych firmy baramundi oraz opieka nad użytkownikami. W ten sposób baramundi skutecznie i nieprzerwanie rozwija swoją strategię związaną z prowadzeniem działalności zarówno na rynkach niemieckojęzycznych, jak i zagranicznych. Przedsiębiorstwo zapewnia swoim partnerom pozycję lidera oraz ochronę projektów, a także między innymi kompleksową pomoc w zakresie organizacji eventów, realizacji projektów oraz prowadzeniu działań marketingowych. Z kolei szkolenia praktyczne – w tym te przeprowadzane na stanowisku pracy – oraz certyfikacje są przydatne z uwagi na wspieranie partnerów w gromadzeniu obszernej wiedzy specjalistycznej na temat produktów baramundi.

Uwe Beikirch, Członek Zarządu firmy baramundi software AG, opisuje w ten sposób szczególną relację z przedsiębiorstwami partnerskimi: Cieszymy się, że w tym roku mogliśmy przyznać naszym pięciu partnerom status „Competence Center of Excellence”. Ogromne zaangażowanie, wysokie kompetencje specjalistyczne oraz szerokie spektrum doświadczeń – te trzy cechy uosabiają nasi partnerzy. Każdemu z nich dziękujemy za dużą aktywność, efektywne współdziałanie, a także opartą na zaufaniu, ścisłą kooperację. Jako producentowi oprogramowania bardzo zależy nam na stałym umacnianiu kontaktów w ramach długoletniej i owocnej współpracy.

pierwsza