Dom » Budownictwo

Wysoka jakość w przystępnej cenie

Rozwój technologii sprawia, że zaawansowane urządzenia elektroniczne można dziś kupić w przystępnej cenie. Przykładem są inteligentne sterowniki temperatury, pozwalające obniżyć rachunki za ciepło nawet o 30 %.

Aby ekonomicznie i ekologicznie zarządzać temperaturą w domu czy w biurze, konieczna jest instalacja regulatorów temperatury. Stopniowo stają się one nieodłącznym elementem każdej instalacji grzewczej.

W dużej mierze dzieje się tak za sprawą Computime Group Limited - globalnej spółki, która od 36 lat specjalizuje się w dostarczaniu nowatorskich rozwiązań z zakresu elektroniki i automatyki grzewczej. Znaczącym krokiem w jej rozwoju było utworzenie własnej marki – Salus Controls. Dzięki temu miliony użytkowników mogą w przystępnej cenie kupić urządzenia, oparte na zaawansowanej technologii i wieloletnim doświadczeniu światowego koncernu.

Światowy prestiż

Niewiele młodych marek może pochwalić się taką renomą jak Salus Controls. Jej prestiż potwierdza przynależność do globalnej spółki technologiczno-produkcyjnej Computime Group Limited, założonej w 1974 roku.  Koncern o dochodach sięgających 300 mln dolarów (2008/2009) jest notowany na giełdzie w Hong-Kongu. Zatrudnia kilka tysięcy osób, w tym wielu wybitnych specjalistów w dziedzinie zarządzania energią. Swoją pozycję Computime ugruntował w oparciu o współpracę z największymi firmami na świecie, reprezentującymi znane marki w Ameryce Północnej, Azji, Europie (także wschodniej). - Salus Controls oferuje szeroki asortyment systemów do ekonomicznego zarządzania ciepłem, które za rozsądną cenę ułatwiają codzienne życie, obecnie milionom już ludzi na całym świecie – podkreśla Paweł Kulpa, odpowiedzialny za markę Salus na terenie Europy Wschodniej. Misją firmy jest dostarczanie rozwiązań technologicznych na najwyższym poziomie, spełniających rosnące oczekiwania klientów i respektujących prawa lokalnych społeczności, z którymi współpracuje.

CSR nie tylko na papierze

Computime cieszy się opinią korporacji społecznie odpowiedzialnej i zaangażowanej w sprawy ochrony środowiska. Za wiodący element swojej strategii produkcji uznaje recycling i ograniczenie emisji szkodliwych substancji do atmosfery. – Firmie zależy na tym, by budować dobre relacje z lokalnymi społecznościami, wśród których stawia swoje fabryki. W związku z tym tworzy nowe miejsca pracy, zapewnia liczne programy stażowe, stypendia i szkolenia dla studentów, które umożliwiają praktyczne wykorzystanie wiedzy i karierę w stabilnych strukturach spółki – zaznacza P. Kulpa.

Jakość potwierdzona

Kilka lat temu Computime obrał nową strategię dystrybucji, rozwijając sukcesywnie współpracę z klientami z Europy. Marka SALUS została wprowadzona na rynek z własną technologią z zakresu zarządzania i kontroli ogrzewania z własną dystrybucją, aby być bliżej potrzeb klienta i szybciej na nie reagować. Dziś jest jedną z wiodących w Europie; szczególnie w Wielkiej Brytanii, krajach Beneluksu i Niemczech. Dynamiczny rozwój i wysoki standard dostarczanych rozwiązań zostały wielokrotnie docenione przez autorytety z branży technologii cieplnych. Salus Controls jest lauretatem prestiżowych wyróżnień, między innymi „Industrie preis” (Hanover 2008), czy też ostatnio IF AWARd na targach CeBIT (Hanover 2010).

Wygodnie i oszczędnie

Owocem intensywnych prac nad stałym dostarczaniem kreatywnych rozwiązań z zakresu ekonomicznego zarządzania ciepłem jest SALUS 091 RF – tegoroczna propozycja Salus Controls. Ten bezprzewodowy sterownik temperatury komunikuje się z piecami grzewczymi lub klimatyzatorami poprzez fale radiowe. Pracuje na częstotliwości 868 MHz, co zapewnia stabilny sygnał, w odróżnieniu od urządzeń bazujących na 434 MHz, które narażone są na nakładanie się wielu sygnałów. SALUS 091 RF to przykład zaawansowanej, a jednocześnie przyjaznej dla użytkownika technologii, która cechuje wszystkie produkty sygnowane przez Computime Group Limited.

Intro Media