Dom » Budownictwo

XVI Gala Dekarska przeszła do historii

25 lipca łódzką przestrzenią miejską zawładnęli dekarze z całej Polski, w tym SUPERDEKARZE. Zgromadzili się na coroczne obchody Dnia Dekarza organizowane przez Polskie Stowarzyszenie Dekarzy.

Wieczorem odbyła się uroczysta XVI Gala Dekarska, której Srebrnym Partnerem była firma Monier BRAAS.

To ważne dla branży wydarzenie rozpoczęło się w Parku Staromiejskim, gdzie partnerzy wydarzenia zaprezentowali atrakcje przygotowane specjalnie na tę okazję. Oprócz nowości z dziedziny układania dachów uczestnicy mogli poznać najnowsze techniki udzielania pierwszej pomocy oraz zasięgnąć porad prawnych. Po części merytorycznej i wymianie doświadczeń dekarze w tradycyjnych strojach, wspierani przez orkiestrę, wzięli udział w przemarszu reprezentacyjną ulicą Łodzi – ul. Piotrkowską.

Po przejażdżce zabytkowymi łódzkimi tramwajami zaproszeni goście udali się na uroczystą część wydarzenia – Galę Dekarską, którą Polskie Stowarzyszenie Dekarzy zorganizowało już po raz 16. Wieczór poświęcony był głównie celebracji wspólnych osiągnięć i wyróżnieniu Zasłużonych Dekarzy z PSD za szczególny wkład w rozwój stowarzyszenia. Jedną z takich nagród odebrał SUPERDEKARZ, Mariusz Durka. – Było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, dlatego tym bardziej jestem dumny z tego wyróżnienia. Traktuje je jako docenienie mojej wieloletniej pracy – dodaje Mariusz Durka.

Galę bardzo miło wspomina też SUPERDEKARZ, Bogdan Kalinowski, który przyjechał do Łodzi z żoną. - To rzadka okazja, oczywiście poza Galą SUPERDEKARZ, by spotkać się z kolegami po fachu z całej Polski. Tym bardziej, że panująca tam atmosfera sprzyja nie tylko rozmowom o pracy, ale i o sprawach prywatnych. Mogliśmy się zrelaksować i nabrać sił przed kolejnymi inwestycjami – wspomina SUPERDEKARZ, Bogdan Kalinowski.

Na wydarzeniu obecni byli także przedstawicie firmy Monier BRAAS, która wspiera merytorycznie dekarzy m.in. prowadząc już 7. rok program branżowy SUPERDEKARZ oraz program certyfikacji.

trendy_news