Motoryzacja » Samochody

YOKOHAMA na czwartym festiwalu JAPFEST 2017

W ostatni weekend lipca w Legnicy miało miejsce coroczne święto japońskiej motoryzacji – czwarty festiwal pojazdów tuningowanych JAPFEST. Edycję 2017 odwiedziło ok. 5000 osób. Sporym zainteresowaniem gości cieszyło się stoisko marki YOKOHAMA, która była oficjalnym partnerem oponiarskim festiwalu.

Tegoroczna edycja JAPFEST 2017 przyciągnęła aż 5 tysięcy fanów japońskiej motoryzacji. Podczas trzydniowej imprezy odwiedzający mieli okazję zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami technologicznymi w zakresie tuningu, akcesoriów i części samochodowych, oferowanych przez 30 wystawców.

Wśród eksponentów nie zabrakło również japońskiej marki premium – YOKOHAMA. Firma zaprezentowała innowacyjne ogumienie projektowane na potrzeby aut sportowych o dużej mocy, a także specjalistyczne opony wyścigowe, takie jak A005, A006 – wykorzystywane w największych wydarzeniach motorsportu na świecie, a także A048, A052. Szczególną uwagę przykuł model z flagowej serii ADVAN - Neova AD08R oraz Geolandar A/T G015 – wszechstronna opona do SUV-ów. Dużym zainteresowaniem cieszyło się teżnajnowsze ogumienie przeznaczone do aut osobowych – sportowa opona ADVAN Sport V105 czy ekologiczna BluEarth AE-50.

„Tegoroczny JAPFEST pokazał jak ogromne zainteresowanie wśród polskich kierowców budzi japońska motoryzacja. Jej fanów przyciągają przede wszystkim innowacyjne technologie i ultranowoczesny design” - mówi Artur Posłuszny z firmy ITR CEE, dystrybutora opon YOKOHAMA w Polsce. JAPFEST jest jedynym w naszym kraju wydarzeniem popularyzującym japońską motoryzację, organizowanym z tak dużym rozmachem. Dlatego od początku jego istnienia z wielką przyjemnościąwspieramy ten pełen pasji projekt”.

Wśród tegorocznych atrakcji przygotowanych przez organizatorów największą popularnością cieszyły się wyścigi Drag Wars na ¼ mili, widowiskowe zawody Drift Battle i pokazy Sexy Car Wash z udziałem pięknych modelek. Uczestnicy mogli z bliska podziwiać ponad 300 tuningowanych japońskich samochodów z Polski, Niemiec, Czech, Holandii, Ukrainy, Litwy i Łotwy w tym pojazdy wyścigowe, auta o mocy 1000 koni mechanicznych, klasyczne auta z lat 70-tych i 80-tych.

Spośród prezentowanych pojazdów organizatorzy JAPFEST wyróżnili najatrakcyjniejsze, przyznając tytuły w ponad 30 kategoriach, m.in. Car of the Event, Oldie Beauty, Lords of Stance. Specjalne nagrody dla właścicieli najciekawszych aut w konkurencji TOP3 Old School ufundowała marka YOKOHAMA.

Effective Public Relations