Dom » Budownictwo

Z DOMARem urządzamy bez dramy

Już 13 września dowiemy się, jak spośród tysiąca dostępnych elementów wyposażenia wybrać najciekawsze i najmodniejsze rozwiązania. Jak umiejętnie łączyć pozornie odległe elementy, na co zwracać uwagę przy remontach, wykończeniu i aranżacji wnętrz?

O tym, jakim wyzwaniem jest urządzanie czy remontowanie mieszkania, wiemy doskonale. Ileż par niemal nie rozstało się przez remont, a żarliwe kłótnie i „dramy” wybuchają, gdy tylko domownicy nie zgadzają się w kwestii wystroju! Dlatego też coraz częściej poszukujemy inspiracji i porad wnętrzarskich u profesjonalistów, bliskich nam osób, a nawet podglądamy znanych influencerów. Aby pomóc przejść „bezboleśnie” przez domową rewolucję remontową czy aranżacyjną, specjalistki z Galerii Wnętrz DOMAR - Sylwia Gulewicz-Wysocka oraz Aldona Mioduszewska - postanowiły stworzyć  cykl webinariów pod tytułem „Urządzamy bez Dramy”, w którym łączą znajomość trendów i wyczucie estetyki z wieloletnim doświadczeniem oraz wiedzą o remontowaniu czy urządzaniu wnętrz. Wzięcie udziału w webinarze jest niezwykle proste – wystarczy zapisać się na stronie https://domar.pl/webinary/

Prowadzące opowiadają lekko i przyjaźnie udowadniając, że zaprojektowanie  własnej przestrzeni nie musi być procesem trudnym, żmudnym i okupionym domowymi „dramami”. W interesujący i zabawny, a przede wszystkim profesjonalny sposób, pokazują jak poradzić sobie z niemal każdym problemem wnętrzarskim.

Gospodynie wirtualnych spotkań to postacie znane wrocławianom, ale nie tylko. Architekt wnętrz, Sylwia Gulewicz-Wysocka, od lat prowadzi Bezpłatne Porady Architekta w Galerii Wnętrz DOMAR. Przeprowadza klientów przez meandry aranżacyjne – od remontu po ostateczne wyposażenie wnętrz. Wiele poruszanych podczas webinarów tematów to właśnie odpowiedzi na zapytania klientów, zadawane w trakcie tych porad. Okazuje się bowiem, że często wyzwanie, jakim jest aranżacja wnętrz, po prostu nas przerasta. Z kolei Aldona Mioduszewska, dyrektor marketingu w Galerii Wnętrz DOMAR, dzieli się swoją pasją - historią designu - w audycji Domowa Galeria Stylu, na antenie radia RAM, a także wykłada historię designu w Instytucie Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie Wrocławskim.

Urządzamy bez dramy - czyli jak?

Każdy  webinar poświęcony jest konkretnemu problemowi, który pokazuje i rozwiązuje Sylwia na przykładzie aranżacji w Galerii Wnętrz DOMAR. Z kolei Aldona, nawiązując do tematyki webinaru, opowiada anegdoty i ciekawostki na temat wzornictwa. Cel każdego odcinka jest jeden: pokazanie, jak bez zbędnych problemów i „dram” stworzyć swoje wymarzone miejsce do życia.

Najbliższy odcinek poświęcony będzie „niebezpiecznym związkom” czyli pozornym, często stereotypowym wyobrażeniom, że „coś do siebie nie pasuje”. Prowadzące znakomicie udowadniają, że początkowi antagoniści tworzą udany mariaż wnętrzarski. Sylwia pokaże to na konkretnych przykładach z wnętrza galerii, a Aldona odsłoni kulisy wprowadzenia do naszych domów ciekawych i nowych elementów, opisywanych w odcinku,   łącząc całość w fascynujące i ciekawe historie.

Cykl „Urządzamy bez dramy” dostępny będzie na stronie Galerii Wnętrz DOMAR oraz platformie Youtube, gdzie oprócz trzydziestominutowych odcinków, dodatkowo znajdziemy pomocne tipy oraz zabawne  bloopery. Aby na żywo uczestniczyć w webinarze, wystarczy zapisać się na stronie https://domar.pl/webinary/

Na uczestników czekają również niespodzianki od partnerów odcinka a dociekliwi będą mogli zadać pytania prowadzącym.

„Urządzamy bez Dramy” to inicjatywa, mająca na celu pomoc remontującym i wyposażającym wnętrza, a także pozwalająca  uporządkować wiedzę na temat  stylów i trendów .  Rozpoczynający się 13 września cykl opracowano na podstawie najczęstszych zapytań klientów, a program w ciekawy i angażujący sposób przedstawi wnętrzarskie problemy oraz ich rozwiązania. Przeplatany porywającymi anegdotami i historiami, umożliwi lepsze zrozumienie wnętrzarskich niuansów - począwszy od łączenia kolorów, po praktyczne podejście do tworzenia aranżacji, od wyboru materiałów – po zakończony sukcesem remont. DOMAR-owe specjalistki oczarują uczestników wiedzą, humorem oraz trafnością rad, a lekka atmosfera webinariów prowadzonych w pięknych salonach Galerii Wnętrz DOMAR, stworzy przyjazną platformę edukacyjną dla poszukujących konkretnych rozwiązań i inspiracji do stworzenia idealnej, domowej przestrzeni.

Zapisy ruszają już! Aby wziąć udział w webinarze, wystarczy zapisać się na stronie:

GUTPR