Dom » Budownictwo

Z katalogiem projektów domów na wakacje

Decyzje o planach na przyszłość zapadają często na wakacyjnym wyjeździe z rodziną. Sprzyjają temu inne otoczenie i atmosfera. Puszczamy wodze fantazji, marzymy, a po powrocie z wypoczynku owe marzenia wprowadzamy energicznie w życie.

W realizacji marzeń o własnym domu z pewnością pomoże półrocznik "Projekty Domów" 2/2009 Wydawnictwa ARCHETON, który jest już dostępny w sprzedaży. Spadek cen materiałów i działek budowlanych tym bardziej są zachęcające. Dom można wybudować o znacznie taniej niż w poprzednich latach. Również program „Rodzina na swoim" cieszy się nieustanną popularnością. Wg ostatnich informacji Ministerstwa Infrastruktury i Banku Gospodarstwa Krajowego w czerwcu br. udzielono 4-krotnie więcej kredytów niż w miesiącach poprzednich. Z przeznaczonych na ten cel 80 mln zł. wykorzystano 24 mln zł. Ponadto stale poszerza się liczba banków udzielających kredytów preferencyjnych. Zatem śmiało możemy zapomnieć o obawach dotyczących braku źródła finansowania inwestycji budowlanej.

- Obecne wydanie "Projekty Domów" 2/2009 to kompendium wiedzy na temat zawartości dokumentacji projektowej, szczegółowe parametry budynku, takie jak technologia budowy, sposób ogrzewania domu, powierzchnie ścian i dachu, wysokość ściany kolankowej.- mówi Anna Macina specjalista ds. marketingu firmy ARCHETON Sp. z o.o. - To przede wszystkim prezentacja aż 609 projektów domów, w tym 30 nowości projektowych.

W Katalogu "Projekty Domów" 2/2009, znaleźć można najpopularniejsze projekty domów o różnorodnej architekturze, od domków prostych i niedrogich w budowie po budynki o bogatej i ciekawej bryle. Projekty domów kwalifikujące się do programu „Rodzina na swoim" mają specjalne oznaczenie. Oprócz tego znajdziemy również projekty domów na wąską działkę, dla osób niepełnosprawnych, w zabudowie bliźniaczej i szeregowej, nowoczesne, energooszczędne, a także garaże i pawilony handlowe.

Prezentacja projektu zawiera wszystkie niezbędne informacje, dane techniczne, potrzebne do wyboru projektu. Zanim dokona się wyboru projektu warto posiadać warunki zabudowy dla działki albo wypis z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, aby wiedzieć, jaki dom można wybudować.

Źródło: www.archeton.pl

Alexandrite Group