Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Zabiegi, które sprawią, że z przyjemnością wskoczysz w bikini!

Każda kobieta marzy o pięknym i gładkim ciele. Chęć pozbycia się nadmiaru zbędnych kilogramów i poprawienia kondycji skóry sprawiają, że propozycje medycyny estetycznej stają się coraz bardziej pożądane, szczególnie przed nadejściem lata. Co polecają eksperci?

Osoby, które marzą o redukcji cellulitu mogą poddać się zabiegowi medycznemu VELA SHAPE III™ wykorzystującemu unikalną technologie fal radiowych w połączeniu z masażem próżniowym.Urządzenie w sposób naturalny dla organizmu przyspiesza spalanie ale przede wszystkim wydalanie złogów tkanki tłuszczowej z partii zabiegowej. Pierwszy stopień to punktowe ogrzewanie danego obszaru ciała poddanego zabiegowi, po zakończeniu którego martwe produkty przemiany materii uwalniane są z organizmu poprzez układ limfatyczny. Drugim jest poddawanie działaniu podciśnienia miejsc dotkniętych problemem. Takie połączenie pomaga uzyskać pożądane efekty już po pierwszym zabiegu.

Skutecznym sposobem na walkę z nadmiernym nagromadzeniem się tkanki tłuszczowej jest VANQUISH® BTL™. Jak podkreśla mgr kosmetolog Agnieszka Pękala z krakowskiej Kliniki VESUNA - jest to rewolucyjny sposób na osiągnięcie oczekiwanych efektów. Bezpieczna i bezinwazyjna metoda powala na wysmuklenie sylwetki oraz likwidację tkanki tłuszczowej. 30-minutowy zabieg polega na bezbolesnym dostarczaniu energii, która usuwa głęboko położone komórki tłuszczowe nie naruszając innych tkanek. Dodatkowym, rekomendowanym przez specjalistów, krokiem jest 20-minutowy drenaż limfatyczny, dzięki któremu w naturalny sposób martwe komórki tłuszczowe usuwane są z organizmu. Dla uzyskania najlepszych rezultatów, zaleca się wykonanie serii 4 zabiegów.

Dobrą metodą na ujędrnienie skóry równocześnie pozbywając się cellulitu i nadmiaru tkanki tłuszczowej jest TriLipo® MAXIMUS™ MED. To bezinwazyjna metoda, która kompleksowo i bezboleśnie pozwala po pierwszym zabiegu cieszyć się efektami. Urządzenie to działa na czterech płaszczyznach: oddziałuje na mięśnie, tkankę tłuszczową, skórę właściwą oraz naskórek. Unikatowa technologia pozwala na uwolnienie płynnego tłuszczu z komórek, wyeliminowanie wewnętrznych i zewnętrznych warstw tłuszczu jednocześnie wpływając na przebudowę włókien kolagenowych w skórze odpowiedzialnych za jędrność danego obszaru poprzez drenaż oraz wymodelowanie, wygładzenie skóry. Około godzinny zabieg powtórzony 4-6 razy pozwala przez długi czas cieszyć się efektami.

Przełomowym systemem rozpuszczania tkanki tłuszczowej jest Exilis®. Technologia ta pozwala równocześnie stosować fale ultradźwiękowe i kontrolowanie ogrzewać tkanki. Połączenie tych dwóch procesów świetnie sprawdza się w redukcji niechcianych centymetrów w takich miejscach jak  boczki, wałeczki na brzuchu  a nawet wewnętrzne partie ud. daje świetne wyniki. Mgr kosmetolog Agnieszka Pękala potwierdza – To certyfikowane urządzenie medyczne jest całkowicie bezpieczne, a jego skuteczność została potwierdzona wieloma badaniami laboratoryjnymi i klinicznymi. Największą jego zaletą jest możliwość uzyskania bardzo dobrych rezultatów w możliwie krótkim czasie. Połączenie prądu o wysokiej częstotliwości, ultradźwięków i chłodzenia w jednym sprawia, że podczas jednego zabiegu można stracić kilka centymetrów w obwodzie!

Kolejną propozycją, którą pokochały zarówno kobiety, jak i mężczyźni jest Lipomassage® ENDERMOLOGIE™ - zabieg, który pomaga usunąć zbędną tkankę tłuszczową, wygładzić skórę (w tym pozbyć się cellulitu) i wysmuklić ciało. Podciśnienie działające na skórę wraz z elektronicznymi rolkami gwarantują wysoką skuteczność i komfort podczas zabiegu. Dla maksymalnych efektów należy wykonać 10-15 zabiegów, każdy po 40 minut. Urządzenie to najlepiej sprawdza się jako terapia ujędrniająca całe ciało, wpływa na widoczne wygładzenie i zagęszczenie skóry. Zabieg w sposób bardzo komfortowy dla klienta wpływa na odwrócenie skutków grawitacji. w likwidacji miejscowych otłuszczeń (np. na brzuchu, gdzie bardzo ciężko pozbyć się tłuszczu innymi sposobami) oraz cellulitu w różnych stadiach, również stwardniałego.

Kolejnym zabiegiem jest nowatorska technologia EAT SkinShock®, która łączy dwie terapie: elektryczną i akustyczną. Dzięki takiemu połączeniu możliwa jest większa produkcja kolagenu pozwalająca natychmiastowo odmłodzić skórę, jednocześnie eliminując cellulit i poprawiając metabolizm. Zabieg ten sprawia, że rozbijane są złogi tłuszczowe, poprawie ulega ukrwienie skóry a wraz z nim jej odżywianie. Technologia ta pozwala również na znaczące wzmocnienie mięśni brzucha, ud i pośladków, co czyni naszą sylwetkę bardziej stabilną.

Trwałą i bezoperacyjną metodę na usunięcie tkanki tłuszczowej stanowi lipoliza iniekcyjna - nie odchudza, lecz modeluje. Zabieg pozwala usunąć miejscowo nagromadzone tkanki tłuszczu i redukuje cellulit. Przed podaniem preparatu, osoba wykonująca zabieg nakłada maść znieczulającą. Podczas lipolizy błony komórek tłuszczowych podlegają rozerwaniu, a następnie wydaleniu poprzez układ limfatyczny. Całość trwa 30 minut, a w wielu przypadkach wystarczy tylko jeden zabieg, aby osiągnąć zamierzony cel.

Odpowiednie dobranie proponowanych przez Klinikę VESUNA zabiegów jest kluczowe w pozbyciu się problematycznego nadmiaru tkanki tłuszczowej. Ważny jest również indywidualny program terapii pacjenta z adekwatnie dobraną dietą. Znaczące jest przyjmowanie płynów w optymalnej ilości oraz regularne uprawianie sportu. Stosowanie wszystkich powyższych zaleceń pozwala otrzymać efekt synergii i zaskoczyć bliskich jędrną, wysmukloną sylwetką w samym środku lata.

Klinika VESUNA