Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Zagraj w Szalone Czoło z Misiem Haribo

Uwielbiana przez dzieci na całym świecie gra Hedbanz od września dostępna jest również w Polsce, pod nazwą Szalone Czoło. Do wyśmienitej zabawy, posiadającej także walory edukacyjne dołączyli bohaterowie Haribo, których znajdziesz na 5 kartach nowej gry firmy EPEE.

Szalone Czoło, to niezwykle emocjonująca zabawa dla całej rodziny, polegająca na odgadywaniu zawartości obrazków przymocowanych do opasek na czołach poszczególnych uczestników. W przygotowaniu polskiej edycji gry wzięła udział firma Haribo, której bohaterowie pojawili się na 5 kartach. Wśród 76 ilustracji, przedstawiających m.in. rośliny i zwierzęta, znajdziemy także: Misia Haribo, Maoamkowego Kartofelka, Piankę Haribo, żelka Złoty Miś oraz misiową literkę M.

Odgadywanie zawartości kart składających się na grę Szalone Czoło, to nie tylko fantastyczna zabawa, ale również doskonała okazja do poznawania nazw roślin i zwierząt oraz poszerzania wiedzy na ich temat. Dzięki dwujęzycznym opisom umieszczonym na kartach, gra jest dodatkowo pretekstem do nauki Angielskiego.

Edukacyjne walory Szalonego Czoła stały się inspiracją dla IV edycji konkursu Akademii Misia Haribo – programu społecznego firmy Haribo, którego celem jest nauka poprzez zabawę.
W połowie października, nauczyciele przedszkolni z całej Polski otrzymają 8 kart z rysunkami nawiązującymi do trybu życia niedźwiedzi brunatnych. Zadanie konkursu „Poznaj Misie” będzie polegało na przygotowaniu scenariusza zajęć, zapoznających przedszkolaki ze zwyczajami
i środowiskiem występowania tych zwierząt, przy użyciu przesłanych kart. Wśród wielu atrakcyjnych nagród dla nauczycieli i ich podopiecznych znajdą się również nowe gry firmy EPEE Szalone Czoło.

Więcej informacji na temat konkursu „Poznaj Misie” znajduje się na stronie www.haribo.com w zakładce Akademii Misia Haribo. W serwisie znaleźć można również atrakcyjne propozycje gier i zabaw dla najmłodszych oraz porady ekspertów dziedziny psychologii, pedagogiki i żywienia.

Miś Haribo zaprasza do zabawy w Szalone Czoło!

Informacje o nowej grze Szalone Czoło oraz innych propozycjach firmy EPEE znajdują się na stronie www.epee.pl.

Informacje o firmie Haribo:
HARIBO to istniejący od 1920 roku producent żelków, pianek i gum rozpuszczalnych znanych na całym świecie. W swojej ofercie ma kilkaset rodzajów produktów HARIBO, pianek Marshmallows oraz gum rozpuszczalnych MAOAM o imponującym bogactwie kształtów, kolorów i smaków. Firma produkuje swoje wyroby w 18 fabrykach na świecie a jej produkty są kupowane przez dzieci i dorosłych w ponad 100 krajach. HARIBO produkuje dziennie 80 milionów Złotych Misiów. Z ich rocznej produkcji mógłby powstać łańcuch otaczający trzykrotnie ziemię! W Polsce HARIBO obecne jest od 1992 roku. Wysoką jakość produktów Haribo potwierdzają otrzymane nagrody i wyróżnienia: „Superprodukt 2005”, „Produkt Roku. Innowacja 2006”, „Złota Odznaka Jakości 2006, „Top Innowacje”, „Lider Forum 2006 i 2007”, złoty i srebrny medal DLG 2007, Oskar FMCG 2007.

Effective Public Relations