Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Zdobywcy szczytów z ACTION S.A.

Klienci ACTION S.A. zdobyli Kilimanjaro /5895 m n.p.m./ i północną Tanzanię

Zwycięzcy zorganizowanego przez ACTION S.A. konkursu „Kilimanjaro & Safari Adventure” poznawali w marcu północną Tanzanię oraz wyspę Zanzibar. Do wspólnej wyprawy, Spółka zaprosiła osoby, które dokonały największych zamówień notebooków Samsung oraz komputerów i serwerów ACTINA. Klienci mieli do wyboru dwie wyprawy: Safari
lub zdobycie Kilimanjaro /5 895 m n.p.m./ - najwyższego szczytu Afryki. Grupy Safari
i Kilimanjaro po wyprawach odpoczywa na egzotycznej wyspie Zanzibar.

- „Kilimanjaro & Safari Adventure” to jeden z wielu konkursów, poprzez który chcemy podziękować Klientom za zaufanie i zaangażowanie przy współpracy. Na co dzień koncentrujemy się na biznesie i budowaniu wartości zarówno naszej jak i partnerów. Wyjazd to okazja do poznania się w mniej konwencjonalnych warunkach niż biuro. Relacje budowane podczas podobnych wypraw są silniejsze i procentują w projektach realizowanych
po powrocie –
Piotr Bieliński Prezes Zarządu ACTION S.A.

16-osobowa grupa, w której był również Piotr Bieliński, Prezes Zarządu ACTION, zdobyła Kilimanjaro. Trekking biegł trasą Umbwe, a następnie od obozu Barranco trasą Machame. Większość uczestników zdobyła szczyt w ciągu 5 dni. Dużego wyzwania podjął się Piotr Bieliński, który Kilimanjaro zdobył w rekordowym tempie. Pierwszego dnia z bram Umbwe /1700 m n.p.m./ do Barranco /3950 m n.p.m./ w czasie 4 godz. 15 min
i drugiego dnia z Barranco na szczyt Uhuru Peak /5895 m n.p.m./ w 5 godz. 25 min.

- Uczestniczyłem wielokrotnie w wyprawach branżowych, te organizowane przez ACTION zawsze się wyróżniały. Tym razem organizatorzy przebili wszystkie dotychczasowe. Postawili przed uczestnikami ambitny cel –zdobycie Kilimanjaro. Dzięki świetnej organizacji cała grupa zdobyła szczyt, co jak mówili nam przewodnicy należy do rzadkości. Dla mnie była to z pewnością wyprawa życia. Życzę organizatorom kolejnych ambitnych pomysłów i na pewno będę ubiegał się w nich o udział - Komentarza udzielił, Dariusz Żywiołowski, uczestnik wyprawy, właściciel firmy SOFTON.

Z kolei 17-osobowa grupa Safari przez 5 dni przemierzała Parki Narodowe Tanzanii: Serengeti, Tarangire oraz krater Ngorongoro. Wyprawę zakończyli sukcesem uwieńczonym zdjęciami tzw. Wielkiej Piątki Afryki oraz wielkiej migracji antylop Gnu.

Action S.A.