Firma » Biznes

Zmiany w zarządzie Apsys Polska S.A.

W lutym br. zmieniony został skład osobowy zarządu oraz funkcje członków zarządu dewelopera centrów handlowych, spółki Apsys Polska S.A. Do zarządu dołączyła Justyna Kur, a dotychczasowi członkowie zarządu zostali powołani do sprawowania funkcji wiceprezesów.

Na początku lutego 2017 r. zgromadzenie akcjonariuszy spółki Apsys Polska S.A. podjęło uchwałę, na mocy której zmieniono skład osobowy zarządu oraz funkcje członków zarządu spółki. Do zarządu dołączyła Justyna Kur, dyrektor ds. zarządzania nieruchomościami Apsys Polska. Dotychczasowi członkowie zarządu zostali powołani do sprawowania funkcji wiceprezesów.

Obecny skład zarządu spółki Apsys Polska S.A. jest następujący:

1. Benoit Charles – prezes zarządu

2. Maciej Wróblewski – wiceprezes zarządu

3. Piotr Madzurek – wiceprezes zarządu

4. Marek Błędowski – wiceprezes zarządu

5. Justyna Kur – wiceprezes zarządu

Benoit Charles, prezes zarządu oraz CEO Apsys Polska, posiada długoletnie doświadczenie zarządcze. W latach 2007 – 2016 pracował w Immochan, gdzie pełnił funkcję CEO Immochan Polska, a następnie został dyrektorem ds. rozwoju, promocji i budowy Immochan International. W czerwcu 2016 r. dołączył do spółki Apsys, aby zarządzać jej działalnością w Polsce. Zastąpił Fabrice’a Bansay, dotychczasowego prezesa zarządu i CEO Apsys Polska, który objął stanowisko CEO Grupy Apsys.

Maciej Wróblewski, wiceprezes zarządu i dyrektor ds. rozwoju Apsys Polska, jest związany ze spółką od 2003 r. W Apsys odpowiada za dewelopment oraz inwestycje na terenie Polski.

Marek Błędowski, wiceprezes zarządu i dyrektor handlowy Apsys Polska, specjalizuje się w komercjalizacji i realizacji przedsięwzięć deweloperskich w obszarze nieruchomości komercyjnych. Od 2000 r. związany jest z Apsys, gdzie odpowiada za wynajem powierzchni handlowych w zarządzanych centrach na terenie Polski.

Piotr Madzurek, wiceprezes zarządu oraz CFO Apsys Polska, specjalizuje się w inwestycjach, przejęciach i fuzjach w branży nieruchomości handlowych. W Apsys Polska pracuje od 2012 roku.

Justyna Kur, wiceprezes zarządu i dyrektor ds. zarządzania nieruchomościami, związana jest z Apsys od 16 lat. Obecnie odpowiada za zarządzanie wszystkimi centrami handlowymi znajdującymi się w portfolio Apsys Polska.

Apsys jest jednym z wiodących operatorów branży centrów handlowych w Polsce i we Francji. Firma powstała w 1996 roku i działa jako inwestor, deweloper, agent ds. najmu, menadżer projektu oraz zarządca nieruchomości. Do największych inwestycji firmy należą Manufaktura w Łodzi oraz Posnania w Poznaniu. Apsys zarządza obecnie w Polsce 950 000 mkw. GLA w 23 centrach handlowych zlokalizowanych w 16 największych miastach.

Effective Public Relations