Technologie » Komputery

Znaczenie systemu ERP w koncepcji JUST-IN-TIME

Optymalizacja procesu produkcyjnego to kluczowy aspekt dla większości przedsiębiorstw, przekładający się na zredukowanie czasu realizacji zleceń i przynoszący istotne oszczędności związane ze zmniejszeniem zapasów.

To właśnie dlatego koncepcja JIT zyskuje coraz szersze uznanie wśród firm działających w branży produkcyjnej. Jednak przed podjęciem decyzji o jej wdrożeniu należy zdecydować w jakim zakresie wprowadzamy koncepcję, czy w całej organizacji, czy tylko w pewnych odcinkach jej działalności. Wybór odpowiedniego systemu informatycznego w ogromnym stopniu przyczynia się do powodzenia w realizacji JIT.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/erp/znaczenie_systemu_erp_w_koncepcji_just_in_time.html

openmediagroup