Gospodarka » Żywność

3, 2, 1 start, czyli wyścig smaków – 3 rodzaje Insalatissime marki Rio Mare

Kuszący zapach i wygląd, najlepszej jakości składniki, innowacyjne opakowanie – to konkurencje, w jakich powinien wykazać się wybierany przez nas produkt spożywczy.

W wyścigu o uznanie najbardziej wymagających smakoszy, z każdym rywalem, z pewnością poradzą sobie Insalatissime Messicana w trzech wersjach smakowych. Sałatki od Rio Mare zawsze stają na podium, a o tym, która otrzyma złoto, decydują jedynie indywidualne preferencje klienta.

Dyscyplina: Smak

Sposobów na sałatki jest tak wiele, jak gustów. Dlatego firma Bolton Alimentari wprowadziła do swojej oferty aż 3 rodzaje Insalatissime - stanowiących mix najlepszej jakości tuńczyka Rio Mare, warzyw i przypraw. Insalatissime Messicana to ukłon w stronę miłośników kuchni meksykańskiej. Jej cechy szczególne to zdecydowany smak uzyskany dzięki ciekawemu zestawieniu tuńczyka, fasoli, kukurydzy i pikantnych przypraw. Sałatka smakuje wybornie zjedzona prosto z opakowania z dodatkiem chleba lub jako farsz do tortilli, enchilady, czy burrito. Insalatissime Tuńczyk i Kukurydza stanowi z kolei ciekawy mix intensywnego aromatu tuńczyka ze słodyczą kukurydzy, młodej marchewki i groszku. Ta łagodna wersja Insalatissime przypadnie do gustu zwłaszcza dzieciom, które nie tolerują mocno przyprawionej żywności. Wreszcie kruchy tuńczyk w połączeniu z rustykalnym smakiem fasoli i garstką oliwek dla miłośników kuchni tradycyjnej, daje efekt przepysznej sałatki Insalatissime Fasola i Tuńczyk.

Dyscyplina: Zdrowie

Sałatki to ulubiony przysmak osób przestrzegających zbilansowanej diety.  Zdrowe, lekkie i zarazem pożywne stanowią doskonałe źródło składników odżywczych, witamin i mikroelementów. Dla wszystkich miłośników sałatek firma Bolton Alimentari dedykuje Insalatissime w trzech doskonałych smakach. Każda stanowi mix tuńczyka z innymi warzywami i przyprawami, wszystkie wytwarzane są z naturalnych składników, a ich konserwacja odbywa się w zgodnie z tradycyjnymi metodami. Warto wspomnieć, iż tuńczyk, który stanowi bazę Insalatissime to źródło białka, fosforu, jodu, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin PP I B12, natomiast bogate w węglowodany warzywa zapewniają niezbędnej energii.  100 gram produktu po odsączeniu stanowi 195 kcal w przypadku Insalatissime Messicana, 179 kcal Tunczyka i Kukurydzy oraz 199 kcal w wersji Tuńczyk i fasola.

Dyscyplina: Jakość

Dzięki temu, że firma Bolton Alimentari od 1960 roku, prowadzi politykę „odpowiedzialnej jakości”, pod którą kryje się 100 % odpowiedzialności za cały proces produkcyjny, możemy cieszyć się doskonałymi smakowo i jakościowo produktami. W praktyce oznacza to, iż Insalatissime marki Rio Mare stanowi staranny dobór najlepszej jakości składników. Tuńczyk Rio Mare pochodzi z cenionych gatunków ryb, poławianych przy zachowaniu metod przyjaznych dla środowiska, a zwłaszcza dla delfinów, w krystalicznie czystych, nieskażonych wodach oceanicznych. Warzywa – kukurydza, fasola, oliwki, marchewka rosną na najlepszych włoskich plantacjach i dostarczane są przez kontrolowane gospodarstwa rolne.

Insalatissime Messicana, Insalatissime Tuńczyk i Kukurydza, Insalatissime Fasola i Tuńczyk, to trzy propozycje sałatek w ofercie firmy Rio Mare. Sałatki serwowane są w innowacyjnych pojemnikach ISY-PIL o pojemności 160 g, wyposażone w wieczka ułatwiające otwieranie. Pyszne, zdrowe, idealne na każdą okazję – Insalatissime, bez konserwantów, dostępne w 3 smakach z pewnością pozwolą wybrać nam swojego faworyta i dołączyć do fanklubu zdrowych produktów marki Rio Mare.

Insalatissime Messicana
Insalatissime Tuńczyk i kukurydza
Insalatissime Tuńczyk I fasola
Pojemność: 160 g
Cena brutto: 10, 99 zł
Producent: Bolton Alimentari S.A.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma Bolton Alimentari S.A.– wpierw pod nazwą Manzotin, powstała w 1951 roku w we Włoszech w Cermenate, w prowincji Como. Od 1960 roku jej sztandarowym produktem stał się tuńczyk w puszcze. Przez lata spółka powiększyła asortyment marki Rio Mare o sardynki, pasty rybne i sałatki. Obecnie Bolton Alimentari jest częścią grupy Bolton Group, która zajmuje się produkcją i dystrybucją produktów na skalę międzynarodową oraz skupia marki m.in. z takich obszarów jak żywność, kosmetyki i gospodarstwo domowe. Prowadzona przez firmę polityka „Odpowiedzialna Jakość” gwarantuje poszanowanie dla środowiska i człowieka w całym procesie produkcyjnym. Członek – założyciel ISSF, Rio Mare promuje kulturę zrównoważonych połowów, które maja na celu ochronę ekosystemów morskich, a także samego tuńczyka.

Dystrybutor
Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania