Technologie » Internet

5 sposobów na tanie zakupy przez Internet

Dokonując zakupów przez Internet, jesteśmy w stanie sporo zaoszczędzić. Niestety, nie zawsze jest to takie proste. Co zrobić, by skorzystać z najlepszych i najatrakcyjniejszych cenowo ofert? Gdzie szukać największych oszczędności? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w naszym artykule.

Korzystaj z promocji

Sklepy Internetowe, podobnie jak stacjonarne, często organizują różnego rodzaju wyprzedaże. Niekiedy, promocje sięgają nawet 70 procent! Zanim zdecydujesz się na zakup produktu w jego standardowej cenie, sprawdź, kiedy dany sklep organizuje wyprzedaż. Być może uda Ci się upolować daną rzecz w znacznie niższej cenie! By skorzystać z promocji, zapisz się na listę subskrybentów newslettera danego sklepu – dowiesz się o promocji jako pierwszy!

Dołącz do programu lojalnościowego

Wiele sklepów internetowych oferuje szczególnie korzystne warunki zakupu tym klientom, którzy dołączyli do specjalnego programu lojalnościowego. Jako stały klient możesz liczyć m.in. na niższe ceny, darmowy zwrot i wysyłkę, dodatkowe upominki. Czasem, dokonując zakupu, będziesz mógł zbierać punkty, które obniżą koszt kolejnego zamówienia w danym sklepie.

Porównuj ceny

Znalazłeś produkt, którego szukałeś? Świetnie! Twoim kolejnym krokiem zapewne będzie dodanie go do koszyka i sfinalizowanie transakcji. To jednak niekoniecznie dobry pomysł. Znacznie lepszym będzie skorzystanie z porównywarki cen i sprawdzenie, czy w innym sklepie ten sam produkt nie kosztuje… znacznie mniej. Możesz skorzystać z porównywarki, która umożliwia porównanie cen produktów z setek sklepów internetowych. Ponieważ prowadzona jest przez fundację, jej całkowity dochód przekazywany jest na cele statutowe, m.in. pomoc ofiarom wypadków i klęsk żywiołowych.

Targuj się

O ile do targowania się w sklepach stacjonarnych wszyscy są już przyzwyczajeni, o tyle targowanie się w sklepach internetowych wydaje się czymś nie na miejscu. To błąd! W sklepach internetowych również możesz się targować, by uzyskać nieco korzystniejszą cenę.

Znajdź kod rabatowy

Świetnym sposobem na to, by kupić wybrane produkty taniej, jest skorzystanie z kodów rabatowych. Skąd je wziąć? Sposobów jest kilka: możesz otrzymać kod rabatowy w newsletterze, znaleźć go na profilach społecznościowych sprzedawcy lub na stronach agregujących kody rabatowe i promocje z różnych sklepów. Kody rabatowe pozwalają obniżyć cenę zwykle od 5 do 30%.

Zakupy w sieci mogą być nie tylko komfortowe i przyjemne, ale także tanie! By w Twoim portfelu pozostało nieco więcej grosza, skorzystaj z powyższych wskazówek – jeśli regularnie dokonujesz zakupów przez Internet, z pewnością sporo zaoszczędzisz!

Porównywarka Cen Spero