Firma » Praca

Agencja reklamowa BLUE GRASS poszerza swoje struktury

W związku z utworzeniem nowego działu - New Business, agencja reklamowa BLUE GRASS rozbudowuje swój zespół. Struktury agencji zasiliły dwie nowe osoby. Nowo utworzony dział nadzoruje Krzysztof Rymko, Account Director.

Dotychczas agencja reklamowa BLUE GRASS nie posiadała wyspecjalizowanego działu zajmującego się pozyskiwaniem nowych klientów - do tej pory to zadanie realizowali pracownicy Działu Obsługi Klienta. Nowy zespół New Business tworzą obecnie dwie osoby. Menagerami ds. New Business zostali Joanna Szwajca i Ariel Kuźniewski.

Joanna Szwajca z rynkiem reklamy związana jest od 2000 roku. Przez pierwszych osiem lat pracowała w TVP SA oddział Poznań na stanowisku specjalisty ds. reklamy i marketingu. Zajmowała się wówczas pozyskiwaniem klientów, dopasowywaniem oferty do ich indywidualnych potrzeb oraz opieką handlową nad pozyskanymi klientami. W latach 2008-2009 związana była z wydawnictwem Sportlive 24 (wydawcą Magazynu Futbol i Futbol News) jako wyłączny przedstawiciel na Polskę zachodnią.

Ariel Kuźniewski przez blisko trzy lata był związany z agencją scent marketingową SellSupport, działającą w obszarze experiental marketingu, w której odpowiadał za projekty new businessowe i działania wspierające rozwój działu client service. Następnie swoje życie zawodowe związał z branżą wydawniczą - zajmując stanowisko Advertising Sales Managera w Korporacji Targowej, odpowiadał za dział reklamy, jak również za budowanie strategii sprzedaży powierzchni reklamowych oraz komunikacji tytułów prasowych.

„Zgodnie z planem rozwoju agencji BLUE GRASS wyodrębniamy i rozwijamy wyspecjalizowane działy. Efektem tych działań jest utworzenie Działu New Business, pozyskanie nowej osoby do Działu Kreacji, a także zatrudnienie Specjalisty ds. produkcji. Kolejnym etapem będzie poszerzenie struktur Działu Obsługi Klienta" - mówi Karmena Roztocka, Strategic Director agencji BLUE GRASS.

BLUE GRASS to agencja reklamowa typu full service. Wśród jej Klientów są m.in.: Atlas, Chata Polska, Cinema City Poland, Daewoo Electronics, DermaPharm, Ozone Laboratories Polska (Fervex), Regionalna Organizacja Turystyczna Woj. Świętokrzyskiego, Selena (Abizol), Urząd Marszałkowski Woj. Wielkopolskiego, Urząd Marszałkowski Woj. Zachodniopomorskiego, Wielkopolska Wytwórnia Żywności Profi.

BLUE GRASS Advertising Agency Sp. z o.o.