Gospodarka » Przemysł

APLIKOM wśród wystawców i dla wystawców targów Polagra TECH

W ramach najbliższej edycji Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych Polagra TECH przygotowano Specjalistyczny salon Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Mięsnego. Będzie to miejsce prezentacji nowoczesnych rozwiązań technologicznych.

Wystawcy zaprezentują bardzo bogatą ofertę maszyn i urządzeń – wiele z nich pokażą w działaniu.Firma Aplikom zaprezentuje natomiast najnowocześniejsze oprogramowanie Autodesk do  projektowania tego typu maszyn i urządzeń spożywczych oraz pokaże w działaniu najnowszy ploter Canon ImagePROGRAF 755 formatu A0 do wydruku dokumentacji rysunkowej i stworzonych wizualizacji 3D zaprojektowanych maszyn. Dodatkowo odwiedzający targi właściciele sieci sklepów i sklepików będą mogli zobaczyć jak szybko stworzyć i wydrukować efektowny plakat reklamowy czy informację o promocji do natychmiastowego umieszczenia w sklepie.Dla wszystkich, którzy zechcą pogłębić wiedzę dotyczącą projektowania maszyn i urządzeń dedykowanych dla przemysłu przetwórstwa mięsnego firma przygotowuje konferencję, która odbędzie się 24 września w Łodzi. Trwają również internetowe prezentacje pokazujące praktyczne zastosowanie Autodesk Inventor 2010 przy projektowaniu tego typu maszyn.Bliższe informacje  http://www.aplikom.com.pl/index/2009/wydarzenia/opis/284Międzynarodowe targi Polagra Tech odbędą się w dniach 13-17 września 2009 w Poznaniu

APLIKOM Sp. z o.o. od 1987 roku specjalizuje się we wdrażaniu rozwiązań CAD (komputerowo wspomaganego projektowania) dla branż: mechanika i elektrotechnika, architektura i budownictwo oraz GIS i infrastruktura. Zajmujemy się również rynkiem edukacyjnym. APLIKOM jest autoryzowanym sprzedawcą oprogramowania Autodesk, wprowadził na polski rynek AutoCADa, był współtwórcą pierwszych polskich wersji tego programu. Obecnie jest jednym z największych partnerów Autodesk w Polsce. Pracownicy APLIKOMu są autorami wielu publikacji prasowych, podręczników, szkoleń oraz współtwórcami polskich wersji programów branżowych Autodesk.

Oferta APLIKOMu obejmuje:

• oprogramowanie CAD/CAM/GIS (firmy Autodesk, specjalistyczne aplikacje branżowe, programy do edycji zeskanowanej dokumentacji i inne),
  • komputery i sprzęt peryferyjny (m.in. drukarki i skanery wielkoformatowe),
  • eksperckie usługi inżynierskie - szkolenia podstawowe i dedykowane do potrzeb klienta, konsultacje merytoryczne, wdrożenia, opiekę nad systemem, serwis.

Poszczególne elementy oferty APLIKOMu mogą znaleźć zastosowanie wszędzie tam gdzie powstaje lub jest przetwarzana projektowa dokumentacja elektroniczna oraz tam gdzie potrzebne jest zarządzanie dokumentacją.

Oferta obejmuje rozwiązania dla inżynierów z następujących branż:

• mechanika i elektrotechnika,
  • architektura i budownictwo,
  • GIS i infrastruktura,
  • technologie rastrowe.

APLIKOM wyróżnia przede wszystkim:

• olbrzymia, często unikalna wiedza i doświadczenie Product Managerów,
  • autorskie aplikacje specjalistyczne – APLIKOM zapewnia klientom m. in. możliwość przygotowania dedykowanych aplikacji CAD,
  • Specjjalistyczne szkolenia CADowskie,
  • Experceksperckie usługi inżynierskie.

APLIKOM Sp. z o.o.

94-104 Łódź