Firma » Biznes

Apsys zdobywa trzy nagrody

Spółka Apsys Polska została wyróżniona jako najlepszy deweloper i zarządca w konkursie „CEE Investment & Green Building Awards 2016”. Nagrodę otrzymała również najnowsza inwestycja Apsys – Posnania, która została uznana przez jury za „Retail Project of the Year”.

27 października podczas gali „CEE Investment & Green Building Awards 2016” spółka Apsys Polska otrzymała trzy nagrody. Tytuł najlepszego zarządcy nieruchomości handlowych „Property Management Firm of the Year” oraz tytuł najlepszego dewelopera nieruchomości handlowych „Developer of the Year” zostały przyznane firmie po raz piąty z rzędu. Trzecia nagroda – „Retail Project of the Year” została przyznane spółce za jej najnowszą inwestycję – centrum Posnania.

Apsys Polska zarządza obecnie 22. centrami handlowymi zlokalizowanymi w 15. największych miastach. Całkowita powierzchnia najmu tych obiektów wynosi ok. 925 000 m2 co stanowi ok. 10% powierzchni GLA wszystkich centrów handlowych w Polsce. W ostatnich dwóch latach portfel zarządczy spółki powiększył się o 6 centrów przekazanych Apsys w zarządzanie przez ich właścicieli.

Ponadto 19 października br. została otwarta Posnania, której APSYS był inwestorem i developerem, a obecnie zarządza obiektem. Inwestycja została nagrodzona jako najlepszy projekt handlowy 2016 roku.

W pierwszym tygodniu po otwarciu Posnanii, centrum odwiedziło ponad 400 tys. klientów. – To bardzo dobry prognostyk. Koncepcja oparta o najlepsze europejskie wzorce: szeroki wybór marek i usług, nowoczesne technologie, design i zrównoważone zagospodarowanie otoczenia Posnanii zyskuje uznanie zarówno ekspertów, jak i mieszkańców Poznania – powiedział Benoit Charles, dyrektor generalny Apsys Polska.

Posnania to doskonale zlokalizowane, największe w Wielkopolsce centrum zakupowo-lifestylowe z unikalnym tenant mix. Jednocześnie jest to największa obecnie w Polsce i Europie Środkowej inwestycja handlowa o wartości 1,2 mld zł. To nowoczesne centrum łączy funkcje zakupowe i usługowe, rekreacyjne, rozrywkowe i kulturalne. Szeroka oferta prezentowana na 100 tys. m2 nowoczesnej powierzchni obejmuje 300 różnych marek lokalnych i globalnych, w tym modę, usługi, restauracje i kawiarnie, multiplex, klub bilardowy i kręgielnię oraz fitness z basenem. Posnania, jako miejsce spotkań, wyróżnia się nowoczesną architekturą, instalacjami artystycznymi i designem, ponadstandardową obsługą klientów oraz opartymi na najnowszych technologiach i multimediach usługami tworzącymi unikalny „customer experience”.

„CEE Investment & Green Building Awards” to jeden z najważniejszych konkursów rynku nieruchomości komercyjnych w Europie Środkowo-Wschodniej. W tym roku zwycięzców konkursu wyłonił panel niemal 80 wiodących ekspertów branży nieruchomości komercyjnych działających w regionie. Nagrody przyznano podczas uroczystej gali, 27 października 2016 roku w hotelu InterContinental w Warszawie.

Effective Public Relations