Technologie » Komputery

Badanie firmy IFS: 84% firm przemysłowych nie wykorzystuje potencjału internetu rzeczy do wspomagani

Firma IFS, globalny dostawca oprogramowania dla przedsiębiorstw, opublikowała wyniki badania na temat wpływu internetu rzeczy (IoT) na przygotowanie firm przemysłowych do transformacji cyfrowej.

Na podstawie ankiety wśród 200 przedstawicieli firm przemysłowych na terenie Ameryki Północnej, tylko 16% respondentów wykorzystuje dane pochodzące z internetu rzeczy przy użyciu oprogramowania do zarządzania zasobami przedsiębiorstwa (ERP). Oznacza to, że 84% firm przemysłowych nie wykorzystuje danych uzyskiwanych z połączonych urządzeń przy podejmowaniu decyzji i działań strategicznych, ograniczając w ten sposób potencjał cyfrowej transformacji związany z IoT.

W ramach badania pytano o znajomość zagadnień związanych z internetem rzeczy w firmie. Badanie sprawdzało również, w jakim stopniu oprogramowanie do zarządzania zasobami przedsiębiorstwa (ERP), zarządzania majątkiem przedsiębiorstwa (EAM) oraz zarządzania serwisem w terenie (FSM) ułatwia firmom przeprowadzenie cyfrowej transformacji i wykorzystywanie danych z internetu rzeczy.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/wiadomosci/badanie_firmy_ifs_84_firm_przemyslowych_nie_wykorzystuje_potencjalu_internetu_rzeczy_do_wspomagania_rozwiazan_erp.html

openmediagroup

Zamów opracowanie informacji prasowej

Publikuj artykuły i zarabiaj z CentrumPR.

Dziennikarstwo obywatelskie

Piszesz artykuły? CentrumPR to serwis stworzony również dla dziennikarzy obywatelskich. Błyskawiczna publikacja, wysokie miejsca w Google to zalety których może nam pozazdrościć konkurencja.
Dziennikarstwo obywatelskie
porównanie serwisów