Dom » Budownictwo

Bateria umywalkowa Dokos grafit/chrom firmy Invena – mocny akcent w łazienkowej scenerii

Armatura w ciemnych, głębokich kolorach to wciąż niecodzienny widok w łazienkach. Tymczasem detale w odcieniach czerni lub szarości to prosty i niezawodny sposób na wprowadzenie do wnętrza niewymuszonej elegancji i nuty oryginalności.

Nowa bateria umywalkowa Dokos grafit/chrom firmy Invena udowadnia, że połączenie prostej formy z mocną, ciemną kolorystyką to aranżacyjny strzał w dziesiątkę.

Delikatna, przełamana bielą szarość nieodzownie kojarzy się ze spokojem, klasą i elegancją. Podobnie jest z kolorem grafitowym, jednak w jego przypadku określenia te nabierają wyrazistości oraz zyskują bardziej zdecydowany charakter. Z uwagi na tę właśnie głębię i moc grafitu, w dziedzinie aranżacji wnętrz najczęściej wybiera się go jako dodatek i zaznacza nim najbardziej interesujące detale. Dzięki temu udaje się uniknąć w pomieszczeniu przytłaczającego wrażenia, a zarazem nadaje się mu wyjątkowej szlachetności i dystyngowanej elegancji. W przypadku łazienki takim mocnym, stylowym dodatkiem z powodzeniem może się stać odpowiednio dobrana armatura, czego najlepszym dowodem jest nowa propozycja firmy Invena. Stojąca bateria umywalkowa Dokos grafit/chrom z 35- milimetrowym mieszaczem ceramicznym wyróżnia się prostą, nowoczesną linią i wyrazistym, grafitowym kolorem. Całość uzupełniona została chromowanymi detalami. Bateria Dokos grafit/chrom będzie doskonale kontrastowała z bielą ceramiki oraz jasnymi kafelkami, a także współgrała z nieco ciemniejszymi aranżacjami. Dzięki niewielkim rozmiarom i minimalistycznej formie, znakomicie wpisze się w stylistykę każdej łazienki, bez względu na jej rozmiar, styl czy wybrany typ umywalki.

Głębia koloru, moc użyteczności

Nowa, grafitowa bateria umywalkowa firmy Invena, podobnie jak pozostałe propozycje z gamy produktów Dokos, łączy w sobie gustowny design z maksymalną funkcjonalnością. Wygodny, doskonale ukształtowany, pojedynczy uchwyt pozwala na swobodne manewrowanie strumieniem wody i optymalne dopasowanie go do aktualnych potrzeb. Dołączony korek typu click-clack zapewnia z kolei łatwe zamykanie i otwieranie odpływu. Firma Invena zadbała także o łatwą instalację baterii: w zestawie znalazły się dwa wężyki przyłączeniowe 3/8” oraz praktyczny kluczyk do montażu i demontażu perlatora oszczędzającego zużycie wody. W komplecie znajdziemy także system szybkiego montażu, dzięki któremu przyłączenie armatury jest również niezwykle proste, szybkie i wygodne, zatem z urządzenia można korzystać już niedługo po zakupie.

Invena S.A. od ponad 20 lat dostarcza do polskich domów funkcjonalne i niezwykle trwałe produkty. Oferta firmy obejmuje armaturę łazienkową taką jak: baterie, zestawy natryskowe oraz deszczownie, brodziki i kabiny prysznicowe, a także produkty instalacyjne, przeznaczone dla profesjonalistów.

Firma założona przez Marka Kamińskiego, znanego na całym świecie polarnika, od lat angażuje się w działania z obszaru społecznej odpowiedzialności biznesu. Invena przekazuje część zysków na wsparcie działań Fundacji Marka Kamińskiego,  tworzącej autorskie programy edukacyjne oparte na metodzie Biegun – metodzie osiągania celów i przekraczania własnych granic. Fundacja realizując projekty takie jak: Obozy Zdobywców Biegunów, Inkubatory Metody Biegun, Ogólnopolski Program Partnerski, Warsztaty Rozwoju Osobistego czy Klub Odkrywcy Dobra, pomaga dzieciom i dorosłym ze środowisk wykluczonych czy będących w trudnej sytuacji życiowej.

Invena jest zdobywcą wielu nagród, m.in. statuetki „Złoty Instalator” czy Złotego Certyfikatu konkursu "Przedsiębiorstwo Fair Play". Wśród otrzymanych przez nią wyróżnień są m.in. tytuł „Gazela Biznesu” (2009), „Solidna Firma” (2011) a także Certyfikat Wiarygodności Biznesowej (2014) czy „Skrzydła Biznesu” (2015). Firma jest członkiem Polskiej Korporacji Techniki Grzewczej, Gazowej i Klimatyzacji oraz  Polskiej Rady Biznesu.

flypr