Firma » Biznes

Beata Grott nowym Dyrektorem Balcia Insurance w Polsce

Beata Grott objęła funkcję dyrektora polskiego oddziału Balcia Insurance, zastępując Jana Pijewskiego, który pełnił tę rolę przez ostatnie lata. Będzie odpowiadać za dalszy rozwój firmy w kontekście innowacyjności produktowych i nowych technologii.

Beata Grott to ekspert rynku ubezpieczeń z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w branży, w tym w roli Prezesa Zarządu oraz Dyrektora Generalnego w wiodących firmach międzynarodowych. Jako nowy lider polskiego oddziału wnosi bogatą wiedzę o dynamicznym rynku oraz zrozumienie zaawansowanych procesów biznesowych, które wpisują się w rosnące znaczenie technologii w branży ubezpieczeń.

Z wielką satysfakcją dołączam do zespołu Balcia. Przemysł ubezpieczeniowy jest w procesie transformacji cyfrowej. Moje doświadczenie w zarządzaniu innowacyjnymi projektami wpisuje się w zaawansowane merytorycznie i technologicznie produkty Balcia, które odpowiadają na zmieniające się potrzeby klientów i rynek. – wskazuje Beata Grott.

Balcia przeszła ogromną transformację, ewoluując z firmy ubezpieczeniowej do insurtechu, dlatego Janis Lucaus, CEO Balcia Insurance podkreśla –Cieszymy się, że znaleźliśmy osobę z doświadczeniem zarówno w branży ubezpieczeniowej, jak i technologicznej.

Balcia Insurance to renomowany łotewski insurtech z wieloletnim doświadczeniem, który sukcesywnie zdobywa pozycję lidera na rynkach krajów bałtyckich, w tym w Polsce, dynamicznie rozwijając swój zespół. Kieruje swoje produkty do klientów indywidualnych, małych i średnich przedsiębiorstw oraz podmiotów instytucjonalnych, wyróżniając się prostą i czytelną dla konsumenta ofertą.

_______

Balcia Insurance SE to renomowany łotewski insurtech z wieloletnim doświadczeniem, który sukcesywnie zdobywa pozycję lidera na rynkach krajów bałtyckich. W 2016 roku marka przeszła rebranding i odeszła od nazwy BTA, pod którą była znana w Polsce i innych kluczowych krajach Unii Europejskiej. W 2020 roku firma wprowadziła nową strategię biznesową, pozycjonując się jako ubezpieczyciel skoncentrowany na nowoczesnych rozwiązaniach. Balcia prowadzi działania w Niemczech, Polsce, Francji i Wielkiej Brytanii, dostosowując się do współczesnych trendów. Marka inwestuje w rozwój kadrowy stale dążąc do wzmocnienia różnych działów i  utrzymania dynamiki wzrostu organizacyjnego.

Więcej informacji na www.balcia.pl

Źródło: Internet