Społeczeństwo » Szkolnictwo i nauka

Bezpłatne oprogramowanie do tablic interaktywnych dla szkół

Zakup tablicy interaktywnej to pierwszy krok do prowadzenia interaktywnej lekcji na najwyższym poziomie. Kolejnym bardzo ważnym etapem jest dobór właściwego oprogramowania, pozwalającego nauczycielowi na sprawne kreowanie i prowadzenie zajęć w trybie interaktywnym.

Od września 2009 przy zakupie dowolnej tablicy interaktywnej ēno, każda szkoła otrzymuje zupełnie bezpłatnie! wysokiej klasy oprogramowanie WizzTeach.

Narzędzia WizTeach firmy Qwizdom to rozwiązania dla nauczycieli, uzupełniające wykorzystanie tablicy interaktywnej ēno oraz wszystkich innych interaktywnych tablic i tabletów PolyVision.

Wychodząc naprzeciw zróżnicowanym potrzebom edukacyjnym w wielu dziedzinach, nauczyciele za każdym razem mogą wybrać dowolną liczbę narzędzi WizTeach wyświetlanych na tablicy. Program pozwala na opisywanie, szkicowanie lub wyjaśnianie pojęć używając bezpośrednio swojej przeglądarki internetowej lub innej aplikacji.
Możesz także pracować z wykorzystaniem oprogramowania swojej interaktywnej tablicy.

Program WizTeachoferuje interaktywne obiekty do nauki, które utrwalają i pogłębiają efekty kształcenia. Angażuj uczniów do pomocy w wyjaśnianiu pojęć matematycznych przy użyciu narzędzi liczbowych WizTeach, przedstawiaj wzorce pogodowe i mapy, odkrywaj rdzenie wyrazów i słowotwórstwo za pomocą narzędzi wspomagających umiejętność czytania i pisania lub graj w gry edukacyjne WizTeach. Wszystko to przy użyciu programu WizTeach!

Charakterystyka

• atrakcyjne, łatwe w użyciu, wysoce interaktywne narzędzia do nauczania;
  • możliwość zastosowania z istniejącym oprogramowaniem, stronami internetowymi lub wszelkimi innymi programami kształcenia lub oprogramowaniem innych producentów;
  • elastyczne i mobilne narzędzie, które można wykorzystać do zapisywania i przechowywania lekcji lub do spontanicznego użycia;
  • dostępne w 22 wersjach językowych (lipiec 2009 r.).

Więcej informacji na stronie: http://www.interactiveboards.pl/eno/wizteach.html

2x3 SA