Firma » Biznes

Biznes na wrotkach w jednym z najkreatywniejszych miast Polski. Spotkanie w łódzkim Idea Hub

Patrycja Miarka oraz Anna Szawara w najbliższy czwartek, 22 lutego o godzinie 19:00 w łódzkim Idea Hub opowiedzą skąd wzięły pomysł na biznes oraz przed jakimi wyzwaniami stanęły prowadząc firmę wspólnie z przyjacielem.

Kino 4D, papugarnie, escape roomy… chociaż w Łodzi jest wiele interesujących miejsc do spędzania czasu, mieszkańcy miasta ciągle odkrywają nowe rozrywki. Przykładem takiego miejsca jest pierwsza w Łodzi wrotkarnia – KołoWrotki, której założycielkami są Patrycja Miarka oraz Anna Szawara. W najbliższy czwartek, 22 lutego o godzinie 19:00 w łódzkim Idea Hub opowiedzą skąd wzięły pomysł na biznes oraz przed jakimi wyzwaniami stanęły prowadząc firmę wspólnie z przyjacielem.

Łódź, jako jedno z zaledwie trzech miast w Polsce i 64 na świecie, otrzymało tytuł Miasta Kreatywnego Sieci UNESCO. Znane ze swoich innowacyjnych koncepcji, sprawia, że na lokalnych przedsiębiorcach spoczywa spora odpowiedzialność, aby świadczone przez nich usługi były wyjątkowe i konkurencyjne.

Rozpiętość łódzkiej oferty kulturalno-rozrywkowej stanowi coraz większe wyzwanie dla tutejszych przedsiębiorców. Na mapie Łodzi można obecnie odnotować takie miejsca, jak barbershop, w którym za dnia mężczyźni mogą się ostrzyc a nocą napić drinka. Znajdą się także salon gier wirtualnej rzeczywistości, studio kulinarne organizujące warsztaty gastronomiczne, park trampolin czy pokój furii, w której klienci mogą rozładować stres demolując specjalnie do tego przystosowany pokój.

Wśród nich można wymienić także łódzką wrotkarnię – KołoWrotki. Otwarta niespełna półtora roku temu, przyciąga mieszkańców miasta i okolic, którzy chcą aktywnie spędzić czas na ośmiu kółkach. KołoWrotki to dzieło Patrycji Miarki oraz Anny Szawary – przyjaciółek o zupełnie różnych temperamentach, które wspólnie stworzyły nowe miejsce na mapie Łodzi. Mimo niewielkiego doświadczenia w zakresie prowadzenia własnego biznesu, odpowiedziały na potrzebę rynku, odnosząc przy tym sukces. Już w czwartek, 22 lutego o godzinie 19:00 w łódzkim Idea Hub, podczas spotkania networkingowego, opowiedzą jak wygląda zakładanie oraz prowadzenie biznesu w jednym z najkreatywniejszych miast w Europie. Przybliżą jak wspólnie przeżywały wzloty i upadki, a także jaką rolę w całym przedsięwzięciu odgrywają przyjaźń oraz wspólna pasja.

Zapisy na wydarzenie dostępne są pod linkiem https://293055-82.evenea.pl oraz drogą mailową – drewnowska@ihub.pl.

Idea Hub to przestrzeń coworkingowa, w której przedsiębiorcy mogą za darmo pracować, napić się kawy czy wynająć salę konferencyjną na spotkanie biznesowe. Regularnie odbywają się w niej również warsztaty oraz spotkania networkingowe dotyczące szeroko pojętej przedsiębiorczości. Składają się z dwóch paneli. Podczas pierwszego, zaproszony gość opowiada o swoim doświadczeniu w biznesie i dzieli się spostrzeżeniami na konkretny temat. Drugi zaś, przeznaczony jest na networking, czyli m.in. nawiązywanie nowych kontaktów, wymianę doświadczeń oraz inspiracji aspirujących oraz obecnych przedsiębiorców.

pr@zarowkamarketing.pl

• avatar
    ~Rafał Płonkowski - pokojfurii.pl 2018-02-26 19:34:22

Witam,
    Nazwa "Pokój Furii" jest zastrzeżonym znakiem towarowym, a nie pamiętam, abym wydał Państwu zgodę na używanie nazwy w artykule.