Dom » Budownictwo

Błysk bieli Pfleiderer

Biel to jeden z najpopularniejszych kolorów stosowanych w kuchennych aranżacjach. Pojawia się na wszystkich elementach aranżacji i na meblach - frontach i blatach, a także na stołach, krzesłach i dodatkach. Wyjątkowo ciekawie wygląda w wykończeniu na wysoki połysk, kiedy może stanowić imitację szkła

Najbardziej uniwersalny, najczystszy i absolutnie neutralny - kolor biały w kuchniach czuje się świetnie. Od lat niepodzielnie króluje na międzynarodowych targach meblowych, a przede wszystkim - w domach i mieszkaniach użytkowników. Wbrew pozorom, oferuje on niezwykle szerokie pole do popisu w tworzeniu fantazyjnych
i niesztampowych wnętrz. Między innymi dlatego, że biel bieli nierówna - zupełnie inaczej prezentuje się w połączeniu z matową lub perłową strukturą, a inaczej - w wykończeniu na wysoki połysk. Inne oblicze pokazuje w połączeniu z mocnymi kolorami, inne -
w duecie z ciepłym, naturalnym drewna, a jeszcze inne - gdy zestawimy ją z chłodną stalą czy szkłem.
Pfleiderer proponuje biel w wielu różnych odcieniach - od absolutnie czystych: Bieli Arktycznej U11027 i Krystalicznej U11026, przez wariacje i półtony - Biel Szlachetną U11209, Biały Polarny W10616 czy Satynowy W10227, aż po odcienie złamane na przykład Białoszary U11500, Biały Frontowy W10140 czy Kreda U11102.

Co ważne biel dostępna jest w ofercie Pfleiderer również w wielu różnych strukturach powierzchni - w tym w nadal bardzo modnym wysokim połysku (High Gloss).
Wariant ten jest szczególnie chętnie wykorzystywany przez klientów we wnętrzach utrzymanych w popularnym stylu glamour. Jako imitacja szkła wyśmienicie współgrać będzie z kryształami i... punktowym oświetleniem. Spotęguje grę świateł, dodając błysku
i czaru aranżacji. Biel w połysku świetnie odnajdzie się również w skromniejszych aranżacjach minimalistycznych. Tu stanowić będzie atrakcyjną i przyciągającą wzrok dominantę kuchennej zabudowy - efektowną i prostą zarazem.

Profundo PR