Dom » Wnętrza

Boże Narodzenie w praktyce

Boże Narodzenie w praktyce
Zobacz więcej zdjęć »
Aby jak najlepiej przygotować się do tego wyzwania, już dziś skonstruuj precyzyjny plan! Zacznij od przemyślenia i wynotowania, jakie menu zagości w tym roku na Waszym stole oraz czym należy zająć się sprzątając dom. Obie notatki będą punktem wyjścia do sporządzenia precyzyjnej listy zakupów.

Porządne gadżety

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Nawet jeśli tuż przed świętami nasz dom wyczyściliśmy „na błysk”, a dodatkowo odkurzyliśmy kilka zapomnianych kątów, nie oznacza to wcale końca sprzątania. Świąteczna rzeczywistość to: okruszki z pierniczków na dywanie, igły sypiące się z choinki oraz skorupki z orzechów. Aby szybko uporać się ze świątecznymi „wpadkami”, zanim u naszych drzwi stanie rodzina i przyjaciele, warto zaopatrzyć się w kilka sprytnych gadżetów. Jednym z nich jest ręczny odkurzacz – mały, łatwy w użyciu, od razu jest gotów do akcji. Do kompletu warto wyposażyć się w dwustronnego mopa, który pozwala zmyć, bez konieczności ponownego zamaczania, dwa razy większą powierzchnię. Dopełnieniem zestawu „pierwszej pomocy” jest rękawiczka do kurzu. Możemy nią szybko przetrzeć nie tylko płaskie powierzchnie, ale również bibeloty i trudno dostępne miejsca.

Kuchenna ewolucja

Kiedy dom już lśni, czas na relaks w kuchni. Tak – relaks! Choć świąteczne menu jest dość wymagające, przede wszystkim ze względu na mnogość dań, również tu możemy liczyć na wsparcie… wynalazków! Aby udekorować puszystym cukrem pudrem nasze ciasta i ciasteczka, nie trzeba już szamotać się z sitkiem i brudzić przy okazji połowy kuchennego blatu. Wystarczy postawić na kuchenną (r)ewolucję w postaci cukru pudru w młynku Cukier Królewski. Tuba zakończona młynkiem to produkt, dzięki któremu rozdrobnimy najmniejsze nawet grudki pudru, dlatego cukrowa dekoracja będzie idealnie sypka i lekka. Jeżeli natomiast preferujemy dekorację w postaci lukru, to dobrze jest mieć w szufladzie rękaw cukierniczy oraz zestaw tylek w rozmaitych kształtach. Lukier przygotowujemy oczywiście z cukru pudru, który można obecnie zakupić w wyjątkowo trwałych i szczelnych opakowaniach, nie ryzykując przedarcia i wysypania się produktu, jak to bywało przy papierowych torebkach. Do wyboru mamy np. cukier puder 500 g Cukier Królewski w opakowaniu wzmocnionym od wewnątrz folią lub cukier puder z okienkiem 400 g Cukier Królewski w torebce wykonanej w 100% z folii. Takie opakowania nie tylko chronią cukier przed rozsypaniem, ale także pozwalają zachować jego wysoką jakość. Dodatkowo, opakowanie 400-gramowe posiada samoprzylepną etykietę, która pozwala skleić zwinięty wcześniej brzeg torebki. Puder ten szczególnie polecany jest osobom, które wiedzą, że nie zużyją całego opakowania jednorazowo.

 

Pomocna rada dotycząca dekoracji lukrem!

Jeśli chcemy „zamalować” lukrem większą powierzchnię np. całe ciastko, warto najpierw zarysować lukrem kontur planowanego kształtu, a wypełnienie wyrównać wykałaczką. Z kolei linie ciągłe najwygodniej jest rysować trzymając końcówkę tylki ok. 1,5 cm nad ciasteczkiem, a nie przy samej jego powierzchni.

Więcej słodkich przepisów i świątecznych inspiracji  można znaleźć na www.facebook.com/ZycieJestSlodkie.

Słodkich Świąt!



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Südzucker Polska S.A.
http://www.suedzucker.pl/

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »