Motoryzacja » Transport

DB Schenker Logistics uhonorowany Złotym Listkiem CSR

Prestiżowa nagroda za odpowiedzialność społeczną

DB Schenker Logistics został uhonorowany Złotym Listkiem CSR. To prestiżowe wyróżnienie w obszarze społecznej odpowiedzialności biznesu, przyznawane przez tygodnik „Polityka:.

„Konsekwentnie wdrażamy naszą strategię, zbudowaną wokół takich obszarów jak ekonomia, społeczeństwo oraz środowisko”, mówi Janusz Górski, Prezes DB Schenker Logistics w Polsce. „Podstawą jest dla nas współuczestnictwo pracowników firmy w rozwoju dobrych relacji ze wszystkimi interesariuszami: m.in. klientami, dostawcami, lokalnymi społecznościami czy uczelniami wyższymi. Budujemy kulturę Lean kładąc nacisk na ciągłe doskonalenie łańcuchów dostaw.”

Kandydaci do nagrody byli oceniani w siedmiu obszarach: ład korporacyjny, prawa człowieka, zachowania wobec pracowników, ochrona środowiska, dbałość o klienta, uczciwość biznesowa i zaangażowanie społeczne. Po raz pierwszy zostały też uwzględnione wyzwania, jakie stawiają sobie firmy w obszarze zrównoważonego rozwoju.

Uczestnicy byli oceniani przez firmę doradczą Deloitte.

Najbardziej odpowiedzialna firma w Polsce Złoty Listek to kolejne wyróżnienie dla DB Schenker Logistics w ostatnim czasie. Operator logistyczny zwyciężył w ogólnopolskim Rankingu Odpowiedzialnych Firm, przygotowanym przez Dziennik Gazetę Prawną. DB Schenker Logistics otrzymał wysokie oceny we wszystkich badanych obszarach, w tym maksymalną liczbę punktów za odpowiedzialne przywództwo, komunikację z interesariuszami i innowacyjność społeczną.

MultiComm