Firma » Biznes

Deszcz nagród dla Cukru Królewskiego

W ciągu zaledwie jednego miesiąca, Cukier Królewski zajął I i II miejsce na podium oraz otrzymała dwa wyróżnienia w kilku prestiżowych plebiscytach. Do swojej kolekcji dołącza tym samym tytuł „Hit Handlu”, kolejną nagrodę „Przeboje FMCG” oraz dwa wyróżnienia „Złoty Paragon”.

Najczęściej nagradzanym produktem marki Cukier Królewski jest bez wątpienia jej sztandarowy produkt - cukier biały 1 kg. Tym razem otrzymał on nagrodę główną dla najlepiej sprzedającego się produkt w kategorii „Cukier”, w 15. edycji konkursu „Hit Handlu”, który organizuje branżowy magazyn „Handel”. W sondzie telefonicznej detaliści wskazali najlepiej sprzedające się w ich sklepach produkty (80 kategorii), a wśród nich również cukier biały 1 kg Cukier Królewski.

Kolejna prestiżowa nagroda to II miejsce dla linii cukrów pudrów Cukier Królewski w konkursie „Przeboje FMCG”, który organizuje „Życie Handlowe”. Plebiscyt ten podzielony jest na etapy - produkty są najpierw oceniane przez jury, składające się z profesjonalistów branży FMCG, aby następnie trafić do finału, w którym swoje głosy oddają detaliści. Tym razem docenili oni nie jeden, a kilka produktów Cukru Królewskiego: cukier puder w młynku, cukier puder 500 g i cukier puder z okienkiem 400 g.

Już po raz piąty z rzędu produkty marki Cukier Królewski otrzymały też nagrody w plebiscycie „Złoty Paragon - Nagroda Kupców Polskich", który organizuje Hurt & Detal”. W tegorocznej edycji konkursu wzięło udział blisko 400 produktów w 65 różnych kategoriach, spośród których zwycięzców wybierali czytelnicy miesięcznika. W tym roku aż dwa produkty marki Cukier Królewski został wyróżnione. Cukier trzcinowy 500 g w kategorii „Produkty sypkie” oraz cukier trzcinowy BIO w kategorii „Produkty spożywcze EKO i BIO”.

Open Media